26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Cinci joburi în AI pe care le puteți obține fără să fiți experți în programare sau codare

Companiile se străduiesc să angajeze talente AI pe măsură ce sectorul crește – și nu caută doar oameni care știu să programeze sau să codeze, scrie Business Insider.

Deși multe locuri de muncă legate de inteligența artificială postate pe Indeed și LinkedIn sunt destinate dezvoltatorilor de software și inginerilor de învățare automată cu diplome avansate, unele nu necesită cunoștințe tehnice.

Organizațiile doresc să folosească instrumente de inteligență artificială în fluxurile lor de lucru pentru a crește productivitatea, a economisi timp și a câștiga mai mulți bani, dar au nevoie și de lucrători care pot lega partea foarte tehnică și partea de afaceri.

„Companiile sunt disperate să-i convingă pe oameni să descopere AI pentru organizațiile lor”, a declarat JT O’Donnell, coach de carieră la Work It Daily, pentru Business Insider.

Iată 5 locuri de muncă legate de inteligența artificială pe care le puteți obține fără să știți cum să codați. Estimările salariale variază în funcție de dimensiunea companiei și de câtă experiență are un candidat.

Manager de produs AI

Companiile caută să angajeze profesioniști care să reducă decalajul dintre dezvoltarea tehnică a inteligenței artificiale și perspicacitatea afacerilor. Managerii de produs familiarizați cu AI vă pot ajuta în acest sens.

Ei sunt „oamenii cheie responsabili pentru aducerea pe piață a produselor AI, ceea ce este mult mai greu decât cred majoritatea oamenilor într-o lume plină de afaceri conduse de oameni care nu înțeleg cu adevărat AI”, a declarat Libre, recrutorul de tehnologie, pentru BI. .

Salariile variază de obicei între 120.000 dolari și 400.000 dolari pe an.

Specialist în etică AI

Nevoia de specialiști în etică este de așteptat să crească pe măsură ce AI evoluează și devine o parte mai mare a vieții oamenilor.

„Ei sunt responsabili pentru a se asigura că AI este dezvoltată și implementată într-o manieră etică, responsabilă și transparentă”, spune Libre.

Cererea de specialiști în etică, spune el, va deveni din ce în ce mai importantă în asistența medicală, finanțe și guvern – industrii în care mizele implementării AI sunt mari, deoarece tehnologia ar putea avea consecințe majore asupra societății dacă nu este utilizată corespunzător.

Specialiștii în etică AI pot câștiga de obicei între 90,00 și 150,000 dolari anual.

Inginer de vânzări AI

Inginerii de vânzări de la companiile AI care înțeleg învățarea automată pot folosi aceste cunoștințe pentru a vinde cele mai relevante instrumente altor firme.

Candidații ideali combină o înțelegere tehnică profundă cu abilități de „vânzări și comunicare puternice” pentru a demonstra valoarea potențialilor clienți.

„Pe măsură ce AI continuă să avanseze și să fie adoptată pe scară largă, nevoia de ingineri de vânzări AI calificați, care pot exprima valoarea de afaceri a AI va continua să crească”, spune Libre.

Inginerii de vânzări pot câștiga între 100.000 și 200.000 dolari pe an.

Analist de afaceri AI

Companiile nou înființate se pot întreba cum și unde să implementeze tehnologia. Acolo pot ajuta analiștii.

Angajații în acest rol sunt responsabili pentru „analiza proceselor de afaceri” și „identificarea zonelor” în care AI poate ajuta „să creeze eficiență, să reducă costurile și să îmbunătățească rezultatele”, spune recrutorul.

Succesul în această poziție necesită o combinație de inteligență corporativă, coletări puternice de comunicare și înțelegere tehnică.

Analiștii de afaceri AI pot câștiga între 80.000 și 150.000 dolari anual.

Adnotator de date AI

Modelele AI produc rezultate utile numai dacă sunt instruite pe date de înaltă calitate. Adnotatorii de date joacă un rol critic în acest proces.

Adnotatorii sunt însărcinați să eticheteze și să clasifice cantități mari de informații pentru a instrui modelele pentru a fi „corecte, consecvente și fără prejudecăți”.

Joburile de adnotare a datelor – dintre care multe sunt part-time sau pe bază de contract – plătesc în medie între 40.000 și 80.000 dolari pe an, spune recrutorul.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.