35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Ciolacu, către cancelarul austriac: „Să te văd atunci cum reacționezi, când toate instituțiile europene susțin România”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Digi24.ro, că România va ataca la Curtea de Justiție a Uniunii Europene veto-ul Austriei în privința aderării țării noastre la spațiul Schengen.

Ciolacu a spus că a avut un dialog cu președintele Klaus Iohannis pe tema poziției Austriei față de aderarea noastră la Schengen și a făcut o paralelă cu filmele polițiste.

„Ați văzut vreodată un film numai cu polițiști buni sau polițiști răi? Întotdeauna există și un polițist bun, și un polițist rău, e și alb, e și negru. (…) Am un dialog cu președintele României, mai ales unde prerogativele constituționale în ceea ce privește politica externă și politica de apărare – președintele României este comandantul suprem al armatei – este obligatoriu, indiferent dacă ne iubim sau nu, să avem acest dialog instituțional”, a declarat premierul miercuri, la Digi24.ro

Toate insituțiile europene sunt de acord cu aderarea României

El a repetat atacurile față de cancelarul austriac și a precizat că toate instituțiile europene sunt de acord cu aderarea României.

Premierul Ciolacu face un apel la instituțiile europene să ia parte alături de România la un eventual proces împotriva Austriei la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

„Ce face cancelarul (austriac Karl) Nehammer este total incorect. Incorect principiilor care au stat la constituirea Parlamentului European, a Comisiei Europene, a Consiliului European. De 10 ani așteptăm să intrăm în Schengen. Este prima oară când public (…) președintele Consiliului European a spus că România este îndreptățită să fie în Schengen, președinta Parlamentului European a spus că România va ataca la CJUE dacă Austria va folosi abuziv dreptul de veto și Comisia (Europeană) a ieșit la fel”, a mai spus Marcel Ciolacu.  


Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.