8.4 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Ciolacu promite că ”niciun om de rând nu va fi afectat de măsurile fiscale”. Ce măsură ar ”deranja cel mai mult„

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că oamenii de rând nu vor pierde venituri prin măsurile fiscal bugetare prevăzute în proiectul de lege pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

Premierul a mai spus că pachetul referitor la funcţionarea jocurilor de noroc deranjează cel mai mult.

„Nu este niciun om de rând afectat de măsurile pe care le-am luat în legea de asumare. Nu pierde niciun om de rând, niciun venit. Trebuie să existe echitate socială. PSD trebuie să fie ancorat la principiile sociale democrate europene. Nu mai sunt vremuri de haiducie. Da, am început cu şmecherii”, a afirmat Marcel Ciolacu la Conferinţa judeţeană PSD Hunedoara, vineri la Domeniile Streiului din comuna Băcia.

Preşedintele social-democraţilor a mai precizat că niciuna dintre măsuri nu conduce la vreun faliment, iar ţara noastră are un sistem bancar solid.

„Tot mă întrebam care din pachetul acesta de legi deranjează cel mai mult sau care măsură. Nu-i niciuna care să aducă vreun faliment băncilor, toată lumea îşi doreşte un sistem bancar solid. România are un sistem bancar solid, cred că vreo 42 de bănci avem. Adevărat, România se împrumută mai scump, pentru că este o ţară cu un risc ridicat, pentru că avem cea mai lungă frontieră cu o ţară aflată în război. Când ai venituri suplimentare, un guvern responsabil vine şi impozitează aceste venituri excepţionale, fiindcă ele sunt excepţionale prin definiţie. Sunt pe o perioadă limitată. Aşa s-a întâmplat şi în pandemie, nu le-am luat, aşa s-a întâmplat şi în criza energetică. Nu le-am luat. Şi au făcut unii sute de milioane de euro din banii noştri, ai tuturor”, a completat Ciolacu.

Măsurile fiscale ar deranja cel mai mult jocurile de noroc

El a mai afirmat că cel mai mult deranjează măsurile care vizează sistemul jocurilor de noroc.

„Mă întrebam care pachet, cred că pachetul în ceea ce priveşte sistemul de funcţionare a jocurilor de noroc, cred că acolo am deranjat cel mai mult şmecheria. Sunt interese majore în jurul unui unui guvern, sunt interese economice. S-a dus perioada schimbării sistemului fiscal în Parlament, după anumite interese. E nevoie de o reformă fiscală. Nu avem timp. Nu am un mandat foarte lung, dar vreau în acest mandat să-mi respect promisiunile”, a mai explicat liderul PSD.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.