33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Cum l-a păcălit Călin Donca pe Dorian Popa. Individul promitea câștiguri chiar dacă panourile fotovoltaice nu funcționau

Sute de oameni ar fi fost păcăliți să investească în afacerile cu panouri solare ale așa-zisului milionar Călin Donca, iar odată cu reținerea lui apar noi informații.

Dorian Popa, unul dintre cei mai cunoscuți vlogg-eri din România, se numără printre persoanele care au investit în afacerea lui Călin Donca, din domeniul energiei.

Artistul a declarat că este „șocat” de cele întâmplate și a precizat că nu a încasat nimic de pe urma banilor puși la bătaie.

Deși Călin Donca îmrepună cu Dorian Popa au inaugurat cu mare fast un parc fotovoltaic în Săcele, panourile nu ar fi funcționat niciodată, spun autoritățile locale.

Primarul Virgil Popa spune că Donca nu a primit aviz ca panourile să funcționeze deoarece vila în care locuiește, împreună cu alte două clădiri, nu ar fi intabulate. Din acest motiv, omul de afaceri nu poate porni instalația care produce energie de la soare până când va intra în legalitate cu proprietățile sale.

„Acest parc nu este racordat. Domnul Călin Donca a solicitat un certificat de urbanism în luna august, i s-a emis acest document, sigur condiționat ca și restul de clădiri care au fost construite fără documente de autorizare de construire să intre în legalitate cu ele. Și l-a inaugurat probabil numai a fost de fațadă, în sensul că a amplasat acele panouri fotovoltaice, dar aia nu înseamnă că este și racordat la rețeaua de alimentare cu energie electrică”, a declarat Virgil Popa, primarul municipiului Săcele, conform Brasov.net.

Așa-zisul milionar, arestat preventiv

Călin Donca a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de: manipularea pieței de capital, evaziune fiscală, înșelăciune. Milionarul din Brașov susține că banii pe care i-a încasat cu ajutorul monedei virtuale pe care a creat-o au fost investiți în parcurile fotovoltaice, multe dintre ele fiind în curs de autorizare.

Călin Donca nu a fost reclamat la DIICOT pentru înșelăciune în ceea ce privește panourile fotovoltaice, dar investitorii își așteaptă câștigurile promise

„Nu există nicio plângere. Parcurile se vor face mai departe”, a spus Călin Donca, în timp ce urca în duba poliției.

Cu toate acestea, persoanele care au investit în aceste panouri fotovoltaice nu au primit mai nimic înapoi ca profit, lucru ce a fost confirmat și de Dorian Popa, unul dintre investitorii cei mai încântați de proiectul care se prezenta a fi extrem de bănos.

„Sunt șocat, sunt consternat și în același timp debusolat pentru că nu știu ce se întâmplă cu investițiile noastre. Nu am reușit niciunul dintre noi să încasăm ceva în urma investiției”, a declarat Dorian Popa.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.