35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Delir în Rusia. Medvede anunță că ”Moscova nu are alte opțiuni decât să intre în clonflict direct cu NATO”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat marți că Rusia nu are alte opțiuni și trebuie să intre în „conflict direct” cu NATO, pe fondul livrărilor recente de tancuri Abrams, Ucrainei de către SUA, scrie Baha.

Pe contul său Telegram, Medvedev a criticat NATO și a numit-o „fascistă” și a comparat-o cu Axa lui Hitler, spunând că, dacă un conflict escaladează, acesta va aduce consecințe mai grave decât cele experimentate la nivel global în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Deși numărul tancurilor trimise de Washington în Ucraina nu a fost confirmat, există speculații că ar putea ajunge la 31, așa cum s-a promis anterior.

Kremlinul spune că tancurile Abrams și rachetele ATACMS nu pot schimba situația pe câmpul de luptă

Kremlinul a declarat marți că livrările SUA de rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune și tancuri Abrams către Ucraina nu vor schimba situația de pe câmpul de luptă, scrie Reuters.

Întrebat despre această problemă în cadrul unui briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că forțele armate ruse se adaptează în mod constant la utilizarea noilor tipuri de arme în ceea ce Moscova numește operațiunea sa militară specială (SVO) în Ucraina.

„Toate acestea nu pot afecta în niciun fel esența SVO și rezultatul său. Nu există nici un panaceu și nici un singur tip de armă care să poată schimba echilibrul de putere pe câmpul de luptă”, a spus el.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.