19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Dintr-o dată, piața cripto a revenit la apogeul epocii bulelor bursiere. Valoarea totală – aproape de vârful din 2021

Este aprilie 2024. Sam Bankman Fried va ajunge la închisoare pentru zeci de ani.  Nimeni nu vrea să audă despre colecția dvs. NFT.

Și cripto este la fel de fierbinte ca întotdeauna.

Cum anume s-a întâmplat asta?

Permiteți-mi să fiu mai precis: nu există o mulțime de interes vizibil pentru ca oamenii să prezinte criptomonedele ca element de bază pentru tehnologiile care vor reordona lumea. Dar există o mulțime de interes vizibil în cumpărarea de criptomonede.

Începând cu această săptămână, valoarea pieței cripto globale este de aproape 2,5 trilioane de dolari, pe CoinMarketCap.

Se apropie de vârful de 2,7 trilioane de dolari, pe care l-a atins în noiembrie 2021, cu un an înainte de prăbușirea FTX .

Între aceste două vârfuri, piața cripto a explodat, coborând la aproximativ 850 de miliarde de dolari.

Interesul reînnoit pentru cripto

Și pentru a fi clar: nu este vorba doar despre bitcoin, care a avut o renaștere bine mediatizată.

Capitalizarea pieței Ethereum se apropie de maximul de dinaintea prăbușirii. Investitorii au turnat o sumă record de bani în Solana și Tether. (Deși Dogecoin, moneda meme preferată a lui Elon Musk, este încă cu mult sub vârful pe care l-a atins în primăvara anului 2021, când Musk a intrat la Saturday Night Live și l-a numit „foful”).

Puteți citi diverse argumente despre interesul reînnoit pentru cripto – uneori sunt despre instituțiile care intră în monede prin intermediul fondurilor tranzacționate la bursă, uneori despre ceea ce autoritățile de reglementare precum șeful SEC, Gary Gensler, vor face sau nu vor face cu privire la cripto.

Sunt sigur că există oameni care, cu fața dreaptă, vă vor spune că analiza tehnică poate explica toate acestea.

Dar pentru mine, asta spune două lucruri: oamenii sunt întotdeauna gata să investească în ceva astăzi, pentru că a crescut ieri – până când nu va mai exista.

Și poate ar trebui să vă verificați aplicația Robinhood și să aruncați o altă privire la acele monede pe care le-ați cumpărat acum câțiva ani.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.