Expert: Nu aruncați banii pe suplimente cu magneziu pentru un somn mai bun. Lista alimentelor care ar trebui cosumate în schimb

0
96

Magneziul poate fi un ajutor pentru somn, iar termenul „somn – magneziu”, căutat pe TikTok, are peste 840 de milioane de vizualizări.

Dar este sigură administrarea de suplimente de magneziu?

Suplimentele de magneziu pot ajuta la inducerea somnului dacă oamenii au o deficiență de magneziu sau nu primesc suficient mineral în dieta lor, dar „nu este leacul – așa cum afirmă mulți oameni că este”, spune Shelby Harris psiholog clinician și director pentru sănătatea somnului la Sleepopolis.

“Funcționează total diferit de, să zicem, melatonina. Ceea ce face cu adevărat este că ajută la calmarea corpului. Nu este cu adevărat un ajutor pentru somn. Eu spun întotdeauna că pregătește scena pentru somn”, a spus Harris pentru CNBC Make It.

„Poate chiar să încetinească puțin inima și apoi să încetinească corpul, să încetinească creierul. Este ca un relaxant în esență.”

Un factor cheie atunci când luați magneziu sub formă de supliment este doza. Cea mai mare doză de suplimente de magneziu recomandată pentru adulți nu depășește 350 de miligrame pe zi, spune Harris.

Cu toate acestea, există o linie subțire între un somn mai bun și efectele secundare dăunătoare, în funcție de doză, adaugă ea, motiv pentru care este foarte important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente de magneziu.

„Uneori oamenii iau prea mult magneziu”, spune Harris, dar chiar și cantități mici de magneziu din suplimente pot avea efecte adverse asupra anumitor persoane.

Potențialele probleme de sănătate asociate cu administrarea de suplimente de magneziu sunt:

 • Diaree
 • Nereguli ale bătăilor inimii sau alte probleme ale inimii
 • Probleme cu rinichii
 • Efecte secundare negative la alte medicamente

10 alimente cu doze naturale de magneziu

Iată 10 alimente care conțin în mod natural magneziu, conform Harris și Harvard Health Publishing:

 1. Spanac
 2. Unt de arahide
 3. Migdale
 4. Ouă
 5. Lapte
 6. Banane
 7. Anumite iaurturi
 8. Fulgi de tărâțe
 9. Cartofi copți (cu coaja)
 10. Fasole roșie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.