Presa Internațională: Arabia Saudită vrea pace în Ucraina și organizează discuții de la care Rusia a fost exclusă

0
94

Arabia Saudită urmează să găzduiască discuții în august despre Ucraina, invitând statele occidentale, Ucraina și marile țări în curs de dezvoltare, inclusiv India și Brazilia, a informat sâmbătă Wall Street Journal, citat de Reuters.

Întâlnirea va aduce la Jeddah înalți oficiali din până la 30 de țări, inclusiv Indonezia, Egipt, Mexic, Chile și Zambia, pe 5 și 6 august, se arată în raport, citând diplomații implicați în discuție.

Oficialii ucraineni și occidentali speră că discuțiile, care exclud Rusia, pot duce la sprijin internațional pentru condițiile de pace care să favorizeze Ucraina, se arată în comunicat.

Kremlinul, care susține că a anexat aproximativ o șesime din Ucraina, a spus că negocierile de pace cu Ucraina sunt posibile numai dacă Kievul acceptă „noi realități”, o referire la revendicările sale teritoriale. Kievul spune că negocierile cu Rusia vor fi posibile numai după ce Moscova îşi va retrage trupele .

Dintre țările invitate, nu este încă clar câți vor participa, deși țările care au participat la o rundă similară de discuții la Copenhaga în iunie sunt așteptate să facă din nou acest lucru, se arată în raport.

Marea Britanie, Africa de Sud, Polonia și UE se numără printre cei care au confirmat prezența, iar consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, este așteptat să participe, a adăugat acesta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.