Goldman Sachs: India va depăși SUA și va deveni a doua cea mai mare economie din lume până în 2075

0
89

India este gata să devină a doua cea mai mare economie a lumii până în 2075, depășind nu doar Japonia și Germania, ci și SUA, spune gigantul bancar Goldman Sachs, conform CNBC.

În prezent, India este a cincea economie din lume, după Germania, Japonia, China și SUA.

Pe lângă o populație în creștere, previziunile arată progresul țării în inovare și tehnologie, investiții de capital mai mari și productivitate în creștere a lucrătorilor, a scris banca de investiții într-un raport recent.

„În următoarele două decenii, rata de dependență a Indiei va fi una dintre cele mai scăzute dintre economiile regionale”, a declarat economistul pentru India de la Goldman Sachs Research, Santanu Sengupta.

Rata de dependență a unei țări este măsurată prin numărul de persoane aflate în întreținere față de populația totală de vârstă activă. Un raport scăzut de dependență indică faptul că există proporțional mai mulți adulți în piața muncii care sunt capabili să sprijine tinerii și persoanele în vârstă.

Sengupta a adăugat că cheia pentru a extrage potențialul populației în creștere rapidă a Indiei este creșterea participării forței sale de muncă. Și Sengupta estimează că India va avea unul dintre cele mai scăzute rate de dependență dintre economiile mari în următorii 20 de ani.

Guvernul Indiei a acordat prioritate creării infrastructurii, în special în amenajarea drumurilor și a căilor ferate. Recentul buget al țării își propune să continue programele de împrumut fără dobândă pe 50 de ani către guvernele de stat pentru a stimula investițiile în infrastructură.

Goldman Sachs consideră că acesta este un moment potrivit pentru ca sectorul privat să-și intensifice eforturile de a crea capacități în producție și servicii pentru a genera mai multe locuri de muncă și a absorbi forța de muncă mare.

Tehnologie și investiții

În fruntea traiectoriei economice a Indiei se află și progresul acesteia în tehnologie și inovare, a spus banca de investiții.

Veniturile din industria tehnologiei din India sunt de așteptat să crească cu 245 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2023, potrivit Nasscom, asociația comercială neguvernamentală din India. Această creștere va veni din toate fluxurile IT, managementul proceselor de afaceri și produse software, a indicat raportul Nasscom.

În plus, Goldman a prezis că investițiile de capital vor fi un alt factor important al creșterii Indiei.

„Este probabil ca rata de economisire a Indiei să crească odată cu scăderea ratelor de dependență, creșterea veniturilor și dezvoltarea mai profundă a sectorului financiar, ceea ce va pune la dispoziție fondul de capital pentru a stimula investiții suplimentare”, se arată în raportul lui Goldman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.