18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Grupul Wagner încearcă să recruteze în Africa și Orientul Mijlociu – dar salariile s-au redus semnificativ

Grupul de mercenari Wagner Group face publicitate pentru a recruta în Orientul Mijlociu și Africa – dar viitorii recruți trebuie să se aștepte la un salariu mult mai mic în comparație cu ce ofereau înainte. 

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a postat marți primul său mesaj video de la scurta revoltă din iunie. Aparent filmarea pare făcută în Africa, scrie Sky News.

În mesajul video, el a spus că Wagner recrutează, iar grupul își va „îndeplini sarcinile care au fost stabilite”.

Grupul de monitorizare OSINT, All Eyes on Wagner, a raportat că anunțurile de angajare oferă un salariu lunar de 150.000 de ruble (aproximativ 1.400 de euro) pentru locuri de muncă în Orientul Mijlociu și 195.000 până la 250.000 de ruble (aproximativ 1.800 de euro până la 2.300 de euro) pentru locuri de muncă în Africa.

Un canal Telegram de recrutare Wagner a anunțat că salariul lunar pentru posturile Wagner din Ucraina este de 240.000 de ruble (aproximativ 2.300 de eurp) de la începutul anului 2023.

Aceasta marchează o „scădere semnificativă” a salariului, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Grupul de reflecție din SUA a declarat că scăderea a fost „consecventă cu rapoartele recente conform cărora Wagner se confruntă cu probleme financiare și ar putea pierde personal din cauza reducerilor de salarii”. 

Acesta a adăugat: „ISW continuă să evalueze că noul efort de recrutare al lui Wagner poate indica faptul că Prigojin încearcă să-și asigure un contract în Africa și să desfășoare personal existent și nou din Rusia și Belarus, acțiuni pe care Prigojin le-ar putea vedea drept opțiunea finală a lui Wagner de a-și menține independența față de Ministerul Rusiei”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.