Guvernator rus: Ucraina a utilizat muniţii cu dispersie asupra unei localităţi de la frontieră

0
107

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, a acuzat Kievul sâmbătă de bombardarea satului Juravliovka cu muniţii cu dispersie, dar că nu s-au înregistrat victime sau pagube, scrie Reuters.

„În regiunea Belgorod, 21 de tiruri de artilerie şi trei cu muniţie cu dispersie trase dintr-un lansator de rachete multiplu de către armata ucraineană asupra satului Juravliovka”, a declarat Viaceslav Gladkov pe Telegram.

Reuters nu a reuşit să verifice în mod independent declaraţiile guvernatorului rus pe care le-a făcut pe contul său din Telegram, fără a oferi dovezi vizuale. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Ucraina a primit bombe cu dispersie luna aceasta din SUA, dar s-a angajat să le folosească doar pentru dislocarea concentrărilor de trupe inamice.

Acestea conţin zeci de bombe mici, care aruncă o ploaie de schije pe o zonă extinsă, dar sunt interzise în multe ţări din cauza pericolului potenţial pe care îl reprezintă pentru civili.

Ucraina a spus în mod repetat că utilizarea lor se va limita la câmpul de luptă.

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a fost vizată în mod repetat de ceea ce Rusia spune că este bombardarea nediscriminatorie din partea forţelor armate ale Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.