Împotriva tuturor. Austria respinge cererea Comisiei Europene ca statele UE să-şi suplimenteze contribuţiile la buget

0
92

Guvernul austriac a respins vineri cererea Comisiei Europene ca statele UE să-şi suplimenteze contribuţiile la bugetul comunitar pentru a finanţa ajutorul destinat Ucrainei, gestionarea migraţiei sau investiţiile în energii verzi, relatează agenţia EFE.

„Din punctul meu de vedere, trebuie mai întâi stabilite priorităţi înainte de a le cere mai mulţi bani contribuabililor statelor membre”, a spus cancelarul austriac Karl Nehammer în declaraţii acordate postului public ORF.

El a apreciat că bugetul plurianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, aşa cum este el în prezent, ar trebui să fie suficient pentru gestionarea „restructurărilor şi provocărilor bugetare”.

Cancelarul austriac a cerut să fie folosiţi banii deja disponibili, argumentând că sumele alocate unor capitole bugetare, cum ar fi fondurile de coeziune sau cele din mecanismul european de rezilienţă (mecanism separat de bugetul plurianual al UE), nu sunt folosite deplin şi există de asemenea posibilităţi pentru economii în cheltuielile administraţiei europene.

Comisia Europeană le-a cerut marţi statelor UE o contribuţie suplimentară de 65,8 de miliarde de euro la bugetul multianual al blocului comunitar până în anul 2027, în special pentru finanţarea ajutorului financiar destinat Ucrainei. Austriei i-ar reveni circa 1,6 miliarde de euro din această contribuţie suplimentară.

O suplimentare a bugetului plurianual al UE pentru perioada 2021-2027 va necesita o aprobare în unanimitate din partea statelor membre şi de asemenea acordul Parlamentului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.