Infrastructura energetică a Ucrainei este în colaps. ”Nicio centrală mare din această țară nu a scăpat de daune”

0
103

Ucraina se va confrunta cu un deficit de energie în cursul acestui an, inclusiv în toamnă și iarnă, deoarece infrastructura sa energetică este foarte afectată după luni de atacuri rusești cu rachete, a declarat miercuri operatorul național de rețea al țării.

Volodimir Kudrytskyi, șeful Ukrenergo, companie deținută de stat, a declarat că o campanie de reparații fără precedent este în desfășurare în toată țara și 50-60% din lucrările planificate au fost finalizate, dar situația rămâne dificilă, scrie The Guardian.

„Sursele deficitului sunt cunoscute. Este vorba despre daune aduse centralelor termice și hidroelectrice. Nicio centrală hidroelectrică termică mare din această țară nu a scăpat de daune într-un anumit grad”, a declarat Kudrytskyi într-un briefing de presă online.

El a mai spus că rețelele de distribuție, în special în orașele mari și în regiunile din prima linie, au fost grav avariate, deoarece acestea au fost principalele ținte ale atacurilor Rusiei.

De asemenea, unele unități de la centralele nucleare au fost supuse unor lucrări de reparații planificate acum pentru a le permite să producă mai multă electricitate în lunile mai reci, a spus Kudrytskyi.

Infrastructura energetică a Ucrainei a supraviețuit campaniei îndelungate de atacuri frecvente cu rachete și drone, care au dus la întreruperi de curent și pene de curent programate, lăsând orașele în întuneric ore în șir în timpul iernii.

Reparațiile rapide și echipamentele trimise în mii de unități de către partenerii occidentali ai Kievului au ajutat oamenii și companiile să se adapteze. Kudrytskyi a spus că ritmul reparațiilor din acest an a fost de șase până la șapte ori mai rapid decât media înainte de invazia la scară largă a Rusiei din februarie 2022.

Ukrenergo a primit deja aproximativ 900 de milioane de euro în finanțare străină pentru a ajuta la reparații, iar compania caută finanțare suplimentară pentru sezonul de iarnă care urmează.

Kudrytskyi a estimat nevoile suplimentare la aproximativ 300 de milioane de dolari și a spus că compania este în discuții cu creditori, inclusiv cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.