Lavrov caută vinovați, dar în afara Rusiei. Serviciile Speciale ruse anchetează dacă Occidentul a fost implicat în insurecţia Wagner

0
109

Serviciile Speciale ruse anchetează dacă servicii de informaţii din Occident au fost implicate în rebeliunea grupării paramilitare ruse Wagner de sâmbătă, anunţă luni ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat postului de propagandă RT, relatează CNN.

Moscova acuză frecvent un amestec din străinătate în afacerile sale interne.

Lavrov nu prezintă nicio dovadă ărin care să susţină aceste acuzaţii.

El nu oferă alte informaţii despre această achetă.

Şeful diplomaţiei ruse notează însă că ambasadorul Statelor Unite în Rusia a anunţat că Washingtonul ”nu are nimic a face” cu insurecţia lui Prigojin.

”Şi s-a subliniat în mod special: Statele Unite pornesc de la faptul că tot ceea ce se întâmplă este o afacere internă a Federaţiei ruse”, declară el.

CNN estimează că această înregistrare video a fost filmată duminică şi că a fost difuzată luni pe acest post controlat de către stat.

Fondatorul Wagner Evgheni Prigojin a lansat o insurecţie armată vineri seara, pe care a oprit-o sâmbătă seara, în urma unui acord prin care se exilează în Belarus, potrivit Kremlinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.