Ministrul ungar de externe asigură că BMW nu mută în România fabrica de la Debrecen, conform sugestiei unui vicepreședinte PE

0
109

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a calificat miercuri drept „ridicolă” o declaraţie a unei vicepreşedinte a Parlamentului European (PE), care a sugerat că fabrica BMW din estul Ungariei ar trebui mutată în România.

Respectiva declaraţie a acelei vicepreşedinte a Parlamentului European, social-democrata germană Katarina Barley, denotă în plus o atitudine „ungarofobă”, a completat şeful diplomaţiei ungare, vorbind la o conferinţă de presă comună cu omologul său yemenit, unde a fost întrebat despre acest subiect.

Potrivit ministrului Szijjarto, încercările „anumitor forţe politice” de a şantaja companiile germane care investesc în Ungaria au eşuat, el adăugând că tot mai multe companii germane vin în această ţară şi cele mai multe dintre ele au o relaţie de lucru bună cu guvernul condus de Viktor Orban.

Construcţia fabricii BMW de la Debrecen se desfăşoară conform calendarului şi va fi un element cheie al strategiei Ungariei de mobilitate cu vehicule electrice, a spus mai departe ministrul ungar.

„Socialiştii germani – şi am impresia că uneori şi stânga ungară – sunt cei care doresc ca aceste investiţii high-tech creatoare de locuri de muncă să fie realizate mai degrabă în România decât în Ungaria. Din fericire, nu ei hotărăsc, ci depinde de deciziile investitorilor şi de cooperarea lor cu guvernul”, a explicat Szijjarto.

Anterior, luni, referindu-se la aceeaşi declaraţie a vicepreşedintei Parlamentului European, secretarul de stat din MAE ungar Tamas Menczer a afirmat că Bruxellesul „a lansat încă un atac împotriva Ungariei”, întrucât această ţară respinge „migraţia, războiul şi sancţiunile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.