19.2 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

„Moartea a devenit o parte din rutina vieții”. Cum arată o zi din viața locuitorilor din Kiev

Viața în capitala Ucrainei sfâșiată de război pare normală la suprafață.

Dimineața, oamenii se grăbesc la muncă ținând cești de cafea în mână. Străzile sunt pline de mașini, iar seara restaurantele sunt pline. Dar detaliile spun o altă poveste.

Numeroase clădiri din Kiev poartă urmele bombardamentelor rusești. Sacii de nisip sunt stivuiți în jurul monumentelor, muzeelor ​​și clădirilor de birouri pentru a le proteja de un posibil atac. Noaptea, străzile sunt goale după intrarea în vigoare a stării de urgență la miezul nopții.

În restaurante, mesenii discută despre viață, prieteni și locuri de muncă și discută dacă le-a plăcut mai mult filmul Barbie sau Oppenheimer sau la ce concert ar putea participa. Dar astfel de conversații se pot transforma brusc în povești despre îngroparea celor dragi sau despre cum s-au ascuns în timpul celui mai recent atac cu rachete sau cum și-au ajustat programul pentru a echilibra nopțile nedormite și nevoia de a fi productivi la locul de muncă.

„Moartea a devenit o parte din rutina vieții noastre”, a spus Aliona Vishnitska, care lucrează ca manager, scrie Sky News.

”Invazia va dura pentru totdeauna”

Tânăra de 29 de ani locuiește în centrul Kievului și a spus că după fiecare noapte de explozii puternice în care casa vibrează din temelii și bunurile cad la pământ, a făcut migrene. 

Ea se teme că invazia rusă asupra Ucrainei „va dura pentru totdeauna sau foarte mult timp”.

„Este acest sentiment în care simți că viața îți este pur și simplu furată, o viață care ar trebui să arate complet diferit”, a spus ea.

O altă locuitoare, Olesia Kotubei, a spus că iubitul și cel mai bun prieten al ei servesc în armată.

Dar, în mod remarcabil, ea uită adesea de războiul în curs.

„În acest moment, nu poți influența nimic; trebuie să aștepți și să-ți menții sănătatea mintală, să nu-ți pierzi cumva mințile”, a spus ea.

Păstrând o fotografie a iubitului ei în spatele carcasei telefonului, ea adaugă: „Aceste atacuri cu rachete, care au loc în paralel cu încercările mele de a trăi o viață normală, mă afectează profund”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.