Momentul în care un avion care lupta împotriva incendiilor de vegetație din Grecia se prăbușește | Video

0
94

 

Doi piloţi greci au murit marţi după ce avionul lor care lupta împotriva incendiilor de vegetaţie s-a prăbuşit, ei fiind primele victime ale flăcărilor care au distrus case şi au determinat evacuarea turiştilor din Rodos.

Însă premierul grec Kyriakos Mitsotakis a avertizat că vor urma zile şi mai dificile, relatează Reuters.

Căpitanul şi copilotul avionului Canadair CL-215 şi-au pierdut amândoi viaţa atunci când aeronava lor s-a prăbuşit pe insula Evia, la est de Atena, au anunţat forţele aeriene. Bărbaţii aveau 34, respectiv 27 de ani.

Radiodifuzorul de stat ERT a prezentat imagini cu avionul care arunca apă peste un incendiu, după care se prăbuşeşte pe un deal şi este cuprins de flăcări.

Sute de pompieri, ajutaţi de forţe din Turcia şi Slovacia, se luptau cu flăcările care au făcut ravagii pe insula Rodos începând de miercuri şi au reapărut, în condiţii de vânt şi căldură.

Mai multe zboruri de urgenţă urmau să ducă turiştii acasă.

Premierul Mitsotakis a declarat marţi că următoarele zile vor fi dificile, condiţiile putând să se îmbunătăţească abia după ziua de joi.

Grecia a înregistrat temperaturi foarte ridicate în ultimele săptămâni, iar acestea urmează să crească până miercuri şi să depăşească 44 de grade Celsius în unele zone. De asemenea, au existat incendii şi pe insula Corfu.

„Cu toţii suntem în gardă”, a spus premierul elen. „În faţa a ceea ce se confruntă întreaga planetă, în special Mediterana, care este un punct fierbinte al schimbărilor climatice, nu există un mecanism magic de apărare, dacă ar fi existat l-am fi pus în aplicare”, a punctat Kyriakos Mitsotakis.

O evaluare a oamenilor de ştiinţă publicată marţi a afirmat că schimbările climatice provocate de om au jucat un rol „absolut covârşitor” în valurile de căldură extremă care au cuprins America de Nord, sudul Europei şi China în această lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.