Nou record global. Oceanul din Florida înregistrează temperaturi „fără precedent” similare cu o cadă cu hidromasaj

0
72

Temperatura de suprafață a oceanului din jurul arhipelagului Florida Keys a crescut la 38,43 grade Celsius săptămâna aceasta, ceea ce ar putea fi un nou record global, scrie The Guardian.

O geamandură pentru măsurarea temperaturii apei situată în apele Golfului Manatee din parcul național Everglades a înregistrat temperatura ridicată luni după-amiază, au arătat datele guvernului american. 

Temperaturile normale ale apei pentru zona vizată în această perioadă a anului ar trebui să fie între 23C și 31C, conform Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere (Noaa). 

Nivelul de căldură înregistrat în această săptămână este aproximativ același cu cel al unei căzi cu hidromasaj.

Înregistrările pentru temperatura de suprafață a oceanului nu sunt stocate într-o bază de date, dar un studiu din 2020 a sugerat că cea mai ridicată temperatură observată a fost de 37,61 C în Golful Persic.

Temperaturile extreme vin odată cu avertismentele anterioare cu privire la apele care se încălzesc din Florida în sud-estul Statelor Unite, deoarece căldura prelungită a continuat să afecteze și alte părți ale țării. Coasta de sud a Floridei se confruntă cu un val de căldură extrem care amenință viața marină și ecosistemele oceanice.

„Nu ne așteptam ca această încălzire să aibă loc atât de devreme în cursul anului și să fie atât de extremă, a declarat pentru CNN Derek Manzello, de la Coral Reef Watch al Administrației Naționale pentru Ocean și Atmosferă, săptămâna trecută. 

„Acest lucru pare să fie fără precedent în înregistrările noastre”.

Valurile de căldură afectează din ce în ce mai mult oceanele lumii, distrugând algele și coralii și ucigând viață submarină precum „incendiile care distrug zone uriașe de pădure”. 

Cercetările din 2019 au descoperit că numărul de zile de caniculă oceanică s-a triplat în ultimii ani.

Un dom de căldură din 2021 a ucis probabil mai mult de 1 miliard de animale marine de-a lungul Pacificului Canadei, au spus experții.

Frecvența și intensitatea în creștere a vremii severe – atât pe uscat, cât și în oceane – este un simptom al crizei climatice globale, conduse de om, care alimentează extreme, avertizează experții, cu valurile de căldură actuale care se estimează că vor persista până în august.

Organizația Meteorologică Mondială (OMM) a Națiunilor Unite a raportat la începutul acestei luni că temperaturile mărilor au atins niveluri record din luna mai, cauzate, de asemenea, de fenomenul El Nino. Temperaturile de la suprafața mării la nivel mondial au doborât recordurile lunare de căldură în aprilie, mai și iunie, potrivit Noaa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.