13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Noapte tensionată între Rusia și Ucraina. S-au raportat atacuri masive cu drone în mai multe regiuni din Rusia | Video

A fost o noapte plină de rapoarte despre mai multe atacuri cu drone în regiunile Rusiei și o lovitură cu rachete asupra Kievului, în care ar fi murit două persoane, scrie BBC.

Presa de stat rusă afirmă că un aeroport din orașul Pskov, din nord-vestul țării la graniță cu Estonia, a fost lovit, distrugând două avioane militare de transport.

Ucraina nu a spus că a fost implicată în cel mai recent atac, dar rareori comentează asupra loviturilor din interiorul Rusiei. Astfel de atacuri au devenit mai frecvente în ultimele săptămâni.

Între timp, armata rusă a declarat că forțele sale au distrus patru bărci rapide ucrainene într-o operațiune la Marea Neagră. Navele ar fi transportat un total de aproximativ 50 de soldați.

Totodată, armata rusă a declarat că a doborât trei drone ucrainene peste regiunea de sud Bryansk și una peste regiunea centrală Oryol. Agenția de presă rusă Tass a raportat că spațiul aerian de deasupra aeroportului Vnukovo din Moscova a fost închis.

Niciunul dintre aceste rapoarte nu a putut fi verificat independent, dar urmează un model sumbru la mai mult de un an și jumătate în război.

Doi morți și un rănit la Kiev

Primarul capitalei Ucrainei, Vitali Klitschko, spune că două persoane au fost ucise și o alta rănită în ultimul atac aerian rusesc asupra orașului. El mai spune că mai multe clădiri au fost incendiate de resturile căzute.

Cele două persoane ucise erau bărbați și au fost găsite într-o clădire nerezidențială din districtul Shevchenkivskyi, adaugă Klitschko.

Peste 20 de rachete și drone au fost „distruse de forțele de apărare aeriană” peste noapte, a scris Administrația Militară a orașului Kiev pe Telegram, descriind atacul aerian drept „cel mai puternic” care a lovit orașul din primăvară.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.