Noi detalii în dosarul azilelor groazei. Victimele au fost exploatate şi financiar, rămânând fără pensii sau apartamente

0
132

Victimele din azilele de bătrâni şi cele pentru persoane cu dizabilităţi din Ilfov au fost exploatate şi financiar, arată documentele procurorilor DIICOT.

Mai multe interceptări relevă că pe lângă înfometare, agresiuni fizice şi batjocură, victimele din azilele de bătrâni şi cele pentru persoane cu dizabilităţi rămâneau şi fără pensii sau apartamente.

Mai mult, într-un caz, managerul unui azil de bătrâni vizează, din nou, obţinerea de sume de bani necuvenite din valorificarea unor bunuri imobile “deţinute de persoane lipsite de capacitate civilă sau cu diferite probleme psihice, sens în care aceasta face demersuri de a obţine calitatea de tutore sau curator în vederea vânzării acestor bunuri”.

Stenograme prezentate de Buletin de Bucureşti:

Retragere fonduri victime ATM

MANAGER: Uite am venit iar să încerc cardul lu ăsta, deci nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat. Ia stai acolo să vedem.

ANGAJAT: Hai că stau.
MANAGERDeci vreau să zic că nu-mi mai arată nici, deci nu mai mi-arată nici soldul. Am scos, dar trebuia să mai aibe nişte bani. Uite îi dau interogare sold… nu…

Vânzare apartament victimă

MANAGER: Am fost de i-am făcut lu ăla buletinul, că nu avea buletin, ca să dau la Autoritatea Tutelară. Trebuie să vină de la Autoritatea Tutelară să-i facă ăăăă…, apartamentul şi să ne dea acceptul, ca să poată să vină Nae, să facă poze, să-l mărităm.
DOAMNĂ: Îhî! Îhî!
MANAGER: Că mai repede scăpăm de ăla decât de …
DOAMNĂ: Îhî! Îhî!
MANAGER: Na, e cu trei camere, două băi, îţi dai seama, că nu l-as da pentru nimic în lume, că am doi copii.
DOAMNĂ: Unde e? Unde este?
MANAGER: Ăăăă…, pe Gârleni, unde e bre!? Ieşi încolo înspre Bragadiru, în Ghencea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.