„Avem planuri ambițioase”: forțele anti-Putin plănuiesc noi atacuri în interiorul Rusiei

0
94

Comandantul ”Legiunii Libertatea Rusiei” spune că luptătorii săi plănuiesc un alt raid transfrontalier în Rusia și încearcă să profite de dezordinea din interiorul Kremlinului în urma revoltei lui Evgheni Prigojin, scrie The Guardian.

„Va mai fi o surpriză suplimentară în următoarea lună”, a declarat Caesar, purtătorul de cuvânt al grupului paramilitar anti-Putin, într-un interviu pentru Observatorul din Kiev. 

„Va fi a treia noastră operațiune. După aceea vor urma și altele. Avem planuri ambițioase. Vrem să ne eliberăm tot teritoriul”.

Legiunea, formată din câteva sute de militari voluntari ruși, a efectuat atacuri în mai și începutul lunii iunie. A ocupat satele de graniță din apropierea orașului rusesc Belgorod, s-a luptat cu armata rusă și a luat prizonieri 10 soldați ruși. Doi membri ai miliției anti-Kremlin au fost uciși, a spus Caesar.

El a descris recenta incursiune din apropierea orașului Shebekino drept o „operație locală de raid și recunoaștere”. 

Legiunea „luptă și moare” pentru viitorul Ucrainei și al Rusiei

Fost antrenor de fitness din Soci și Sankt Petersburg, numele real al lui Caesar este Maximillian Andronnikov. Presa de stat rusă l-a numit pe Cezar, în vârstă de 49 de ani, extremist și nazist. Procurorii l-au acuzat pentru infracțiuni, inclusiv trădarea patriei.

El a recunoscut că miliția sa poate funcționa doar cu ajutorul armatei ucrainene, dar a spus că odată ajunsă pe teritoriul Rusiei au luat propriile decizii independente. Vehiculele blindate ale legiunii au fost confiscate în cea mai mare parte din stocurile rusești capturate în Ucraina, a spus el. El a adăugat că rapoartele Kremlinului despre pierderi grele în rândul gherilelor sale au fost ridicole și exagerate, afirmând: „Au îmbrăcat cadavrele în uniforme ucrainene și le-au pus la televizor. Uniformele noastre arată diferit. Totul a fost o minciună proastă”.

Au existat acuzații că legiunea și o altă forță paramilitară care operează în Ucraina, Corpul Voluntarului Rus, au legături cu organizații de extremă dreapta. Caesar a fost anterior membru al Mișcării Imperiale Ruse (RIM), un grup ultranaționalist care se opune public lui Putin, dar care a trimis și luptători pro-ruși în război din 2014.

Cezar s-a autointitulat „monarhist constituțional”. El a spus că îi admira pe Winston Churchill și Margaret Thatcher și a subliniat că luptătorii legiunii includ oameni cu opinii de stânga și dreapta, precum și susținători dezamăgiți ai lui Alexei Navalny, liderul opoziției ruse otrăvit de agenția de spionaj FSB și acum în închisoare.

„Suntem un prototip al viitoarei societăți rusești. Există perspective diferite”, a spus Caesar. El a fost revoltat de bombardamentul criminal împotriva civililor lansat de către Kremlin. Legiunea „luptă și moare” pentru viitorul Ucrainei și al Rusiei, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.