O nouă eră a dezinformării sau un pas înainte? Cum este folosită AI în campaniile electorale

2
472

La începutul acestei luni, echipa de campanie a lui Ron DeSantis a postat un anunț de atac pe Twitter care prezenta o imagine ciudată a principalului oponent al guvernatorului Floridei, Donald Trump, scrie Insider.

Fostul președinte – care a respins în mod repetat contribuția experților în sănătate cu privire la COVID-19 – părea să-l îmbrățișeze și să-l sărute pe fostul director al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, dr. Anthony Fauci.

Spectatorii au observat rapid că momentul nu a avut loc niciodată: toate imaginile au fost generate de AI .

Campaniile, de la cursele pentru primari până la alegerile prezidențiale din 2024, au folosit deja inteligența artificială pentru a crea reclame electorale sau e-mailuri de informare.

Comitetul Național Democrat din SUA, de exemplu, a efectuat teste cu conținut generat de inteligență artificială și a constatat că a funcționat la fel de bine sau mai bine decât materialul scris de oameni în ceea ce privește implicarea și donațiile, a raportat The New York Times, citând trei surse anonime familiare cu testul. 

În cursa pentru primăria Toronto, care va avea loc luni, candidatul conservator Anthony Furey s-a remarcat printre cele 101 de persoane care candidează pentru postul de primar, parțial pentru că a folosit imagini generate de inteligență artificială în materialul său de campanie.

Un nou capitol în combaterea dezinformării

În timp ce AI poate difuza imagini și text cu costuri mici sau fără costuri, ajutând potențial în activități redundante, cum ar fi e-mailurile de campanie, experții sunt îngrijorați de faptul că instrumentul prezintă o nouă provocare în combaterea dezinformării.

„Prin șabloane care sunt ușor și ieftin de utilizat, ne vom confrunta cu un Vest Sălbatic de revendicări de campanie și contrapretenții, cu o capacitate limitată de a distinge materialul fals de cel real și incertitudinea cu privire la modul în care aceste contestații vor afecta alegerile”, Darrell M. West, specialist la Brookings Institution a scris într- un raport despre AI va transforma alegerile din 2024.

Dincolo de imaginile false, West a scris că inteligența artificială ar putea fi folosită și pentru „direcționarea foarte precisă a publicului” pentru a ajunge la alegătorii swing.

Raportul Centrului pentru Impactul Public a indicat ce s-a întâmplat la alegerile din SUA din 2016 și modul în care datele de la Cambridge Analytica au fost folosite pentru a trimite reclame direcționate.

„Problema acestei abordări nu este tehnologia în sine, ci mai degrabă natura ascunsă a campaniei și nesinceritatea flagrantă a mesajului său politic. Diferiți alegători au primit mesaje diferite bazate pe predicții despre susceptibilitatea lor la diferite argumente”, se arată în raport.

2 COMENTARII

  1. 🌌 Wow, blog ini seperti roket meluncurkan ke galaksi dari kegembiraan! 💫 Konten yang mengagumkan di sini adalah perjalanan rollercoaster yang mendebarkan bagi pikiran, memicu kagum setiap saat. 🎢 Baik itu teknologi, blog ini adalah sumber wawasan yang menarik! #TerpukauPikiran Terjun ke dalam perjalanan kosmik ini dari penemuan dan biarkan imajinasi Anda terbang! 🌈 Jangan hanya menikmati, alami kegembiraan ini! 🌈 Pikiran Anda akan berterima kasih untuk perjalanan mendebarkan ini melalui ranah keajaiban yang penuh penemuan! 🚀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.