Bacalaureat 2023. Proba la Limba română. Subiectele, publicate în curând

0
93

A început proba scrisă la Limba română. Elevii aflați în sălile de examen au primit broșurile cu subiecte și încep rezolvarea acestora. 

Peste 130.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie, care începe luni cu proba la Limba şi literatura română.

Absolvenții de liceu au intrat în sălile de examen și așteaptă să primească subiectele la Limba și literatura română de la Bac 2023. 

Timpul de rezolvare a subiectelor începe la ora 09.00 și candidații au la dispoziție 180 de minute pentru a rezolva cerințele. 

Probele scrise sunt programate astfel:

* luni – Limba şi literatura română

* marţi – proba obligatorie a profilului (discipline în funcţie de profil: Matematică şi Istorie)

* miercuri – proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie)

* joi – Limba şi literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale.

Conform Ministerului Educaţiei, s-au înscris pentru susţinerea acestor probe în prima sesiune peste 130.500 de candidaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.