Panică în Ucraina după ce atât rușii cât și ucrainenii se acuză de un posibil atac cu steag fals asupra centralei nucleare Zaporojie

0
161

Oamenii au început să fugă din regiunea din jurul centralei nucleare Zaporojie, după ce acuzațiile din ambele părți au dus la panică în rândul ucrainenilor că o posibilă operațiune cu steag fals este iminentă.

Expertul în afaceri internaționale, Dominic Waghorn, spune că Rusia a mai creat un precedent pentru un astfel de eveniment înainte, odată cu exploatarea barajului Kakhovka.

„Intensificarea anxietății [între ucraineni] este rezultatul afirmațiilor rusești pe bloguri că ucrainenii plănuiesc să atace centrala nucleară”, spune expertul, conform SkyNews.

„Când rușii îi acuză pe ucraineni că se pregătesc să facă ceva, este adesea un semn că sunt pe cale să o facă ei înșiși, așa cum am văzut cu barajul Kakhovka”.

Pe lângă afirmațiile de pe bloguri și comentariile președintelui Zelenski cu privire la „posibilii explozivi” văzuți pe acoperiș, un consilier în energie atomică rus a spus că este așteptat un atac ucrainean peste noapte asupra centralei pe 5 iulie.

„Asta a dus la tragerea unui semnal de alarmă. A făcut ca un număr de ucraineni să părăsească brusc țara. Vedem cozi la punctul de trecere a frontierei în Moldova, care se întinde pe 3 kilometri și nu am văzut asta de luni de zile”, a raportat Dominic. 

Sursele Sky News indică faptul că unele trupe rusești au fost retrase din fabrică în ultimele zile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.