Povestea creatorului celei mai faimoase păpuși din lume. Designerul lui Barbie a început prin a proiecta rachete

0
106

Inginerul american, Jack Ryan, care a proiectat cea mai faimoasă păpușă din lume a lucrat pentru gigantul aerospațial Raytheon și a ajutat la crearea armelor care au format ”coloana vertebrală a apărării antirachetă a Americii”, scrie CNBC.

Ryan, un inginer educat la Yale, a contribuit la crearea rachetelor Sparrow și Hawk, care au pus bazele sistemului de rachete Patriot, una dintre cele mai avansate arme de apărare aeriană din arsenalul Americii.

În urma muncii sale în domeniul armelor, Ryan a mers la Mattel, unde a ocupat funcția de vicepreședinte de cercetare și design pentru producătorul de jucării.

Pe 24 iulie 1959, Ryan a depus un brevet american care detaliază conceptul său pentru ceea ce mai târziu avea să devină cea mai recunoscută păpușă de jucărie din lume. Ryan a primit brevetul pentru „construcția păpușilor” în noiembrie 1961.

El este, de asemenea, creditat pentru crearea de jucării precum Chatty Cathy și colecția Hot Wheels.

Înainte de moartea sa, în 1991, la vârsta de 65 de ani, Ryan acumulase peste 1.000 de brevete asupra desenelor sale.

Între timp, cinematografele indică vânzări puternice de bilete pentru „Barbie” și „Oppenheimer” și au adăugat proiecții suplimentare pentru a satisface cererea în creștere.

„Barbie” a încasat deja 22,3 milioane de dolari la box office-ul americane de la avanpremierele de joi seară, în drum spre cel puțin 140 de milioane de dolari pentru întregul weekend. „Oppenheimer” a câștigat 10,5 milioane de dolari joi, și se așteaptă la 60 de milioane de dolari pentru weekend.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.