Povestea impresionantă a lui Cosmin, abandonat într-un centru de plasament și care reușește prin propriile forțe să termine Academia de Poliție

0
236

Tânăr și cu o ambiție de invidiat, așa poate fi descris Cosmin, un tânăr care a fost abandonat la naștere într-un centru de plasament împreună cu fratele său geamăn.

Cu multe eforturi și sacrificii a reușit de unul singur, fără nici un suport financiar sau de orice fel, să termine cu brio Academia de Poliție devenind ofițer, se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului de Afaceri Interne.

Relatăm mai jos povestea impresionantă a lui Cosmin:

”Cea mai tristă zi pentru el nu a fost de Crăciun sau de Paște, atunci când fiecare dintre noi ne strângem în jurul familiei.

Cea mai tristă zi pentru el a fost de 8 Martie. Vedea copii cu buchete de flori în brațe și și-ar fi dorit și el să fie ca ei… să aibă șansa de a spune:

– La mulți ani, Mama! Te iubesc!

Toată copilăria a trăit cu speranța că va ajunge să-i sărute mâna mamei, apoi să o îmbrățișeze.

Din păcate, Cosmin nu a putut trăi astfel de momente.

A fost abandonat încă de la naștere, împreună cu fratele său geamăn, ajungând într-un centru de plasament.

Zilnic a trăit cu durerea abandonului și a lipsurilor.

Cosmin și-a găsit liniștea în teologie, domeniu pe care l-a și studiat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Justin Patriarhul” Câmpulung Muscel, însă, dorința sa puternică era să îmbrace haina militară și, în timpul pandemiei, începe să studieze istoria.

-Vrei să dai la Academia de Poliție? l-a întrebat un amic.

-Aș fi cel mai fericit om de pe pământ dacă aș reuși.

-Și nu faci meditații?

-Încerc fără, i-a răspuns Cosmin fiindu-i rușine să-i spună că el și fratele lui abia aveau bani de mâncare.

Fără bani de meditații, Cosmin învață singur și se prezintă la examen.

Tânărul reușește să treacă cu brio de toate probele de admitere la Academia de Poliție și să-și vadă VISUL împlinit.

Zilele trecute, Cosmin a depus jurământul militar, devenind ofițer și arătând tuturor că dacă vrei cu adevărat, nimic nu este imposibil.

La ceremonia de absolvire i-au fost alături diriginta din liceu, educatori din centrul de plasament (Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung) și un fost jandarm din Argeș, persoana care l-a îndrumat, i-a fost alături și continuă să-l sprijine ca un adevărat tată.

Cosmin este de acum în slujba oamenilor, așa cum și-a dorit dintotdeauna și este pregătit să ofere acestora siguranță, ceva de care el nu a avut parte niciodată.

“Sunt cel mai fericit om de pe Pământ”– așa ne-a spus noul nostru coleg, cu lacrimi în ochi, la absolvire, și credem că este cât se poate de adevărat.

Iar noi suntem fericiți când întâlnim astfel de OAMENI.

Cosmin, îți dorim succes în carieră și să ai parte numai de lucruri frumoase care să-ți aducă zâmbetul pe chip, că destul ai plâns până acum”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.