18 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

Președintele BEI: Ucraina nu poate așteapta tratatul de pace ca să înceapă reconstrucția

Reconstrucția Ucrainei trebuie să înceapă acum și nu poate aștepta să se încheie războiul din țară, potrivit președintelui Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer, scrie Bloomberg.

„Nu există nicio posibilitate responsabilă de a aștepta sfârșitul confruntării militare înainte de a începe reconstrucția”, a declarat Hoyer pentru Bloomberg Radio într-un interviu marți.

”Ceea ce este nevoie acum este ca economia să fie menţinută în funcţiune, ca veniturile din taxe să continue să vină la buget şi ca sectorul agricol să fie capabil în continuare să exporte. Măsurile de sprijin pentru Ucraina trebuie să aibă loc acum, nu într-o zi în viitor când sperăm că va fi semnat tratatul de pace”, a adăugat Werner Hoyer.

BEI, instituţie denumită şi „braţul financiar” al UE, a alocat deja 1,7 miliarde de euro Ucrainei pentru refacerea şcolilor, spitalelor şi locuinţelor sociale devastate de bombardamentele ruseşti.

Hoyer a menţionat în special finanţarea recentă pentru refacere unui spital din Odesa.

”Dacă vrei ca economia să continue să funcţioneze, atunci podurile, căile ferate şi sistemul public de transport trebuie să fie funcţionale. Aceasta este zona crucială a activităţilor noastre”, a spus Werner Hoyer.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.