22.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Primul pacient care a primit un transplant de rinichi modificat genetic de la un porc părăsește spitalul

Primul bărbat care a primit un transplant de rinichi modificat genetic de la un porc a fost externat din spital, scrie BBC.

Bărbatul de 62 de ani a fost trimis acasă miercuri, la două săptămâni după operația revoluționară de la Spitalul General din Massachusetts (MGH).

Transplantele de organe de la porci modificați genetic au eșuat în trecut.

Dar succesul acestei proceduri de până acum a fost salutat de oamenii de știință drept o piatră de hotar istorică în domeniul transplantului.

Vestea a fost împărtășită într-un comunicat de presă miercuri de către MGH, care este cel mai mare spital didactic al Școlii de Medicină Harvard din orașul american Boston.

Sunt porcii viitorul transplanturilor de organe?

În comunicat, spitalul a spus că pacientul, Richard „Rick” Slayman din Weymouth, Massachusetts, se luptase cu o boală de rinichi în stadiu terminal și avea nevoie de un transplant de organe.

Medicii săi au transplantat cu succes un rinichi de porc modificat genetic în corpul său în urma unei intervenții chirurgicale de patru ore pe 16 martie.

Ei au spus că rinichiul lui Slayman funcționează acum bine și că nu mai este sub dializă.

Într-o declarație, Slayman a spus că a putea părăsi spitalul și a merge acasă a fost „unul dintre cele mai fericite momente” din viața sa.

„Sunt încântat să reiau să-mi petrec timpul cu familia, prietenii și cei dragi eliberați de povara dializei care mi-a afectat calitatea vieții de mulți ani.”

În 2018, a avut un transplant de rinichi uman de la un donator decedat, însă acesta a început să eșueze anul trecut, iar medicii au ridicat ideea unui transplant de rinichi de porc.

„L-am văzut nu doar ca pe o modalitate de a mă ajuta, ci și ca pe o modalitate de a oferi speranță miilor de oameni care au nevoie de un transplant pentru a supraviețui”, a spus el.

Noul rinichi de porc pe care l-a primit a fost modificat de compania farmaceutică eGenesis, cu sediul în Cambridge, pentru a elimina „genele dăunătoare ale porcului și pentru a adăuga anumite gene umane pentru a-și îmbunătăți compatibilitatea cu oamenii”, se arată într-un raport.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.