Rusia: Decizia SUA de a livra Ucrainei bombe cu submuniţii este o dovadă de disperare

0
96
Maria Zakharova, Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe.

Decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei muniţii cu dispersie este un „act de disperare” în urma eşecului contraofensivei ucrainene şi arată „slăbiciune”, a declarat sâmbătă Ministerul rus de Externe.

Rusia spune, potrivit unui comunicat al MAE de la Moscova, că decizia Statelor Unite de a livra bombe cu dispersie în Ucraina este o „recunoaştere a slăbiciunii” care face Washingtonul „complice” la moartea civililor cauzată de această armă controversată.

„Transferul de muniţii cu dispersie este un gest de disperare şi o recunoaştere a slăbiciunii în contextul eşecului aşa-numitei contraofensive ucrainene”, a afirmat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Moscova vede în această decizie a administraţiei Biden „o manifestare flagrantă a politicii agresive antiruseşti a Statelor Unite”, care are ca scop prelungirea cât mai mult timp posibil a conflictului din Ucraina. În plus, „extinderea constantă a livrărilor militare, menite, aşa cum intenţionează administraţia americană, să ridice cât mai mult posibil miza conflictului, înseamnă că SUA şi sateliţii săi devin din ce în ce mai implicaţi în ostilităţi. Comunitatea internaţională nu are dreptul să ignore aceste fapte evidente şi trebuie să le dea un răspuns adecvat”, cere comunicatul de la Moscova.

Rusia mai acuză Statele Unite că „nu le pasă” de victimele civile pe care le fac aceste bombe, deşi Moscova a folosit, la rândul ei, astfel de arme în Ucraina. Potrivit ONU, după 500 de zile de război, Rusia este responsabilă de moartea a cel puţin 9.000 de civili, dintre care cel puţin 500 de copii.

Nici Rusia, nici Ucraina şi nici Statele Unite nu sunt semnatare ale Convenţiei de la Oslo din 2008 care interzice folosirea acestor arme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.