35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Servicii ucrainene de informații: Rusia a desfăşurat 420.000 de soldaţi în zonele ocupate

Rusia a desfăşurat peste 420.000 de soldaţi în zonele ocupate din estul şi sudul Ucrainei, a afirmat sâmbătă un general al serviciilor ucrainene de informaţii militare, notează AFP.

„Federaţia Rusă a concentrat peste 420.000 de soldaţi în teritoriile noastre ocupate temporar, printre care Crimeea”, a declarat într-o conferinţă Vadim Skibiţki, şef adjunct al serviciilor de informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Această cifră „nu include Garda naţională rusă şi alte structuri speciale însărcinate de menţinerea puterii de ocupaţie pe teritoriile noastre”, a adăugat Skibiţki.

În ultima lună, Rusia a folosit Peninsula ucraineană Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, pentru a „ataca infrastructura portuară” din sudul Ucrainei, a afirmat el.

„Drone desfăşurate în Crimeea sunt folosite împotriva porturilor noastre Ismail şi Reni” prin care cerealele ucrainene au fost transportate prin Marea Neagră până la ieşirea Moscovei dintr-un acord internaţional în iulie, a detaliat responsabilul.

Viceministrul apărării, Ganna Maliar, a declarat, la rândul său, că ruşii aspirau să recucerească zonele din regiunea Harkov (nord-est) eliberate în urmă cu un an de armata ucraineană.

„Vor să-şi ia revanşa”, a spus ea. „Sarcina lor în est este, de asemenea, să ne deconcentrăm forţele, astfel încât să nu le putem centraliza în zona Bahmut, unde avansăm cu succes”, a subliniat Maliar.

Armata rusă continuă să aibă un avantaj faţă de ucraineană la capitolul armament, pe fondul lentei contraofensive ucrainene, în desfăşurare din iunie, a recunoscut ea.

„Trebuie să recunoaştem că inamicul este puternic, că are mai mulţi oameni şi mai multe arme”, a spus Maliar.

Numai săptămâna trecută, armata rusă a tras „aproape 400.000 de obuze” asupra poziţiilor ucrainene de pe frontul de est, în timp ce „noi putem folosi de opt ori mai puţină” muniţie, a adăugat ea. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.