Stoltenberg: Putin a făcut o „mare greșeală strategică” în anexarea Crimeei și invadarea Ucrainei

0
83

Revolta întreruptă a grupului de mercenari Wagner din Rusia demonstrează că Moscova a comis o greșeală strategică când a inițiat războiul din Ucraina, a declarat luni secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, scrie Reuters.

„Evenimentele din weekend sunt o chestiune internă a Rusiei și încă o demonstrație a marii greșeli strategice pe care președintele (Vladimir) Putin a făcut-o cu anexarea ilegală a Crimeei și războiul împotriva Ucrainei”, a spus el reporterilor într-o vizită în capitala Lituaniei, Vilnius.

„Pe măsură ce Rusia își continuă asaltul, este și mai important să continuăm sprijinul nostru pentru Ucraina”.

”Regimul de operaţiune antiteroristă”, ridicat la Moscova

”Regimul de operaţiune antiteroristă” instaurat sâmbătă la Moscova şi în regiunea capitalei ruse în urma rebeliunii, în cele din urmă eşuată, a grupului paramilitar Wagner a fost ridicat luni, a anunţat primarul Serghei Sobianin, transmite AFP.

”Ridicăm toate restricţiile legate de instaurarea regimului de operaţiune antiteroristă”, a scris Sobianin pe Telegram, mulţumindu-le locuitorilor pentru ‘calm şi înţelegere’.

Decizia a fost luată datorită absenţei ameninţărilor pentru viaţa, sănătatea şi bunurile imobiliare’ ale oamenilor, a precizat Comitetul Naţional Antiterorist (NAK), într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse.

”Situaţia în regiunea Moscova este stabilă deocamdată”, a dat asigurări comitetul.

”Regimul de operaţiune antiteroristă” a fost ridicat, potrivit agenţiei germane dpa, şi în regiunile Moscova şi Voronej, unde fusese ordonat tot sâmbătă după ce şeful Wagner, Evgheni Prigojin, anunţase un marş al luptătorilor săi spre capitala rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.