SUA vor să țină China sub control. Serviciile de cloud computing ale giganților Tech vor fi restricționate

0
90

Administraţia Biden se pregăteşte să restricţioneze accesul companiilor chineze la serviciile americane de cloud computing, a anunţat marţi publicaţia Wall Street Journal (WSJ).

Dacă vor fi adoptate noile reglementări, furnizorii americani de cloud computing, cum ar fi Amazon şi Microsoft, vor avea nevoie de permisiunea Guvernului Statelor Unite înainte de a furniza clienţilor din China servicii de cloud computing, care folosesc cipuri avansate de inteligenţă artificială, susţine WSJ.

Departamentul american al Comerţului ar urma să implementeze restricţiile în următoarele săptămâni, ca parte a extinderii politicii adoptate în octombrie privind controlul exporturilor de semiconductori.

Reprezentanţii Departamentului Comerţului, Microsoft şi Amazon nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

Luni, China a introdus restricţii la exporturile a două metale utilizate pentru fabricarea de semiconductori şi alte echipamente electronice, o decizie care cel mai probabil va majora costurile pentru producătorii de hardware şi va înrăutăţi tensiunile geopolitice în cursa pentru dezvoltarea de tehnologie avansată.

Exporturile de galiu şi germaniu vor fi supuse unor controale începând cu data de 1 august 2023, a anunţat luni Ministerul chinez al Comerţului. Potrivit acestuia, introducerea acestor măsuri este în beneficiul securităţii naţionale şi intereselor naţionale ale Chinei.

China este cel mai mare producător mondial pentru 20 de metale rare, inclusiv galiu şi germaniu. De asemenea, China este o mare putere în rafinarea şi procesarea metalelor rare. Galiul şi germaniul sunt utilizate într-o gamă largă de produse, precum panouri fotovoltaice, ochelari cu vedere nocturnă şi cipuri pentru computere.

Această decizie a Beijingului este ultima evoluţie într-o dispută globală pentru controlul unor tehnologii vitale pentru capabilităţile industriale şi militare, fiind posibil să fie văzută ca o înrăutăţire a relaţiilor dintre China şi rivalii săi strategici, precum SUA.

În luna octombrie a anului trecut, SUA au introdus restricţii la export pentru echipamentele de fabricare a cipurilor realizate de firme americane precum Lam Research şi Applied Materials şi destinate Chinei şi, de asemenea, a făcut presiuni asupra altor ţări care produc echipamente similare să adopte şi ele restricţii. China a criticat decizia autorităţilor americane, care se înscrie într-o escaladare a tensiunilor comerciale între primele două economii ale lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.