Tesla a construit primul său Cybertruck, după doi ani de întârzieri. Cum arată și cât costă

0
95

Tesla a construit primul său Cybertruck, la uzina sa de vehicule electrice din Austin, Texas, după doi ani de întârzieri, transmite Reuters.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a prezentat camionul în 2019, când designerul vehiculului a spart geamurile din ”sticlă blindată”, care se presupunea că nu se sparg.

Compania a amânat de atunci începerea producţiei, iar Musk a citat anul trecut lipsa de componente drept motiv pentru a împinge lansarea Cybertruck în 2023.

La adunare a acţionarilor din luna mai, Musk a spus că Tesla ar dori să producă un sfert de milion de Cybertrucks pe an, în funcţie de cerere.

Lansarea Cybertruck va oferi Tesla un vehicul electric într-unul dintre cele mai profitabile segmente ale pieţei americane şi un concurent al pickup-urilor electrice ale Ford Motor şi Rivian Automotive, ambele modele fiind lansate deja în număr încă limitat.

Reuters a relatat anul trecut că Tesla îşi propune să înceapă producţia de masă a Cybertruck la sfârşitul anului 2023.

În luna mai, Elon Musk a indicat că obiectivul este de a fabrica 250.000 de exemplare pe an, subliniind că această cifră s-ar putea dubla deoarece prețul său îl face accesibil.

La momentul lansării sale, Cybertruck – care poate ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de trei secunde, potrivit site-ului Tesla – urma să fie disponibil în trei modele, de la 39.900 de dolari și 400 km de autonomie pentru modelul de bază, la 69.900 de dolari și 800 km de autonomie pentru modelul de top.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.