AI va fi „cea mai mare bulă din toate timpurile”. Oportunitățile de investiții vor ajunge la 1 trilion de dolari

0
148

Inteligența artificială va fi cea mai mare bulă din toate timpurile, potrivit CEO-ului companiei open-source AI, Stability AI, scrie CNBC.

Vorbind cu analiștii UBS, CEO-ul Stability AI, Emad Mostaque, a spus despre inteligența artificială: „Cred că aceasta va fi cea mai mare bulă din toate timpurile”. 

(N.r. O bulă economică este o perioadă de expansiune economică rapidă, care este condusă de entuziasmul speculativ și prețurile excesiv de ridicate ale activelor.)

El a adăugat că este încă în stadii foarte incipiente și nu este încă pregătit pentru adoptarea la scară largă în industrii precum cel bancar.

„Eu o numesc bula „dot AI” și nici măcar nu a început încă”, a spus el.

Stability AI este compania din spatele Stable Diffusion, unul dintre celelalte instrumente AI generative mai populare în afară de OpenAI.

Stable Diffusion permite utilizatorilor să genereze imagini foto-realiste prin introducerea textului. Are peste un milion de utilizatori și a strâns peste 100 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv Coatue și Lightspeed Venture Partners.

Mostaque, co-fondatorul și CEO-ul său, a fost acuzat că a făcut afirmații înșelătoare despre trecutul, realizările și parteneriatele sale. El a contestat afirmațiile una câte una într-un răspuns detaliat pe blogul său personal.

AI generativ a captivat imaginația multor cadre academice, directori de consilii și chiar elevi de școală, pentru capacitatea sa de a produce limbaj uman și conținut vizual de la zero, ca răspuns la solicitările utilizatorilor, utilizând cantități mari de date.

Ce este AI generativ

AI există de mult timp, tehnologia fiind acum o caracteristică comună a navigării online, a platformelor de social media și a asistenților de acasă. Dincolo de aplicațiile de consum, tehnologia este utilizată în medicină, transporturi, robotică, știință, educație, finanțe, apărare și alte industrii.

Cu toate acestea, o formă mai nouă de AI care a apărut recent este AI generativ, care este utilizată în instrumente precum popularul chatbot AI ChatGPT, de la firma tehnologică americană OpenAI, precum și Google Bard și Microsoft Bing Chat și generatoare de imagini precum Dall-E, Stable Diffusion și Midjourney.

Mostaque a spus că valoarea totală a investițiilor necesare în IA ar putea fi de 1 trilion de dolari „pentru că este mai importantă decât 5G ca infrastructură pentru cunoaștere” și a sugerat că băncile precum UBS ar trebui să adopte tehnologia deoarece este o „piață masivă”.

Dar, a adăugat el, se află în „stadiile incipiente” de dezvoltare chiar acum.

„Nu este tocmai pregătit” pentru a fi implementat la scară în industrii mari, cum ar fi serviciile financiare, „dar putem vedea valoarea”, a spus Mostaque.

Mostaque a spus că companiile care nu folosesc AI în mod corespunzător în afacerile lor vor fi „pedepsite” de bursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.