25.4 C
București
duminică, mai 26, 2024

Tesla este în cădere liberă totală și pentru asta există un singur vinovat. Cum arată rezultatele financiare

Tesla este din nou pe un prag critic. Vânzările încetinesc chiar și după ce compania a redus prețurile.

Compania a concediat 10% din forța de muncă – 14.000 de muncitori din Shanghai până în San Jose, de la fabrică până la suita executivă, scrie Business Insider.  

Compania a trebuit să recheme fiecare Cybertruck pe care l-a livrat. Iar poziția Tesla în China, o țară care a devenit critică pentru viitorul său, devine din ce în ce mai șubredă.

Există o singură persoană de vină pentru situația în care a ajuns compania și o singură persoană a cărei ieșire ar putea salva Tesla: Elon Musk, scries ursa citată.

În ultimii câțiva ani, Tesla a arătat de neoprit, dar în acele vremuri înalte, Musk nu a reușit să implementeze nicio strategie care să izoleze compania de ceea ce a devenit un violent război global al prețurilor vehiculelor electrice.

Compania incinerează numerar, pierde cota de piață și deține mai multe acțiuni vechi mai multe ca oricând.

Rezultate financiare slabe

Tesla și-a raportat marți câștigurile din primul trimestru și a ratat așteptările în general, chiar dacă Wall Street se aștepta deja la cel mai rău.

Câștigul pe acțiune a fost de 0,45 dolari, mai mic decât așteptările analiștilor de 0,52 dolari. Fluxul de numerar liber a scăzut cu 674%, deoarece Tesla s-a concentrat pe cercetarea AI și pe îmbunătățirea capitalului.

Profitul brut a scăzut cu 18% față de aceeași perioadă cu un an în urmă, iar marjele brute au scăzut de la 19,3% la 17,4% în aceeași perioadă.

Dacă compania Tesla ar fi o mașină, atunci începi să o auzi scoțând un zgomot.

Problema companiei nu este o chestiune de a trece prin „infernul producției” sau „ifernul livrării” pentru un nou model, căruia Tesla a reușit să îi supraviețuiască.

Problema lui Tesla este că nu are o direcție clară. Nu contează câți bani are o companie la îndemână dacă îi aruncă pe produse care nu sunt gata să se extindă – cum ar fi un robotaxi.

Sau mașini pe care nimeni nu le dorește – precum modelele sale vechi.

Investitorii vor să vadă un plan concret pentru o flotă complet nouă de Tesla creat pentru o piață de vehicule electrice mai slabă.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.