The Guardian: Marile fundații și ONG-uri de mediu au primit donații de milioane de dolari de la organizații cu investiții în combustibili fosili

0
133

Unele dintre cele mai cunoscute fundații și ONG-uri pentru climă din lume au luat donații de milioane de dolari de la organizații conduse de miliardari care investesc în companii care exploatează combustibili fosili, scrie The Guardian.

Fundația Europeană pentru Climă, Inițiativa Carbon Tracker și Fondul Mondial pentru Natură (WWF) au luat milioane de dolari sub formă de granturi în ultimii doi ani de la Fundația Quadrature Climate, potrivit dosarelor de la Comisia de Caritate

WWF a declarat marți pentru Guardian că va investiga donația.

Quadrature Climate Foundation a fost înființată de Quadrature Capital, un fond de investiții de mai multe miliarde de dolari, fondat de enigmaticii miliardari Greg Skinner și Suneil Setiya. Quadrature Capital deține participații în valoare de peste 170 de milioane de dolari în companii de combustibili fosili, conform documentelor autorităților de reglementare din SUA.

Cele mai recente dosare ale fondului de la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA arată că, la sfârșitul lunii martie, Quadrature deținea participații la 45 de companii de combustibili fosili, majoritatea în America de Nord.

Acestea includ o participație de 24 de milioane de dolari în ConocoPhillips, compania multinațională de petrol și gaze numită de The Guardian în 2019 drept una dintre cele mai poluante companii din lume. 

Fondul a investit, de asemenea, peste 26 de milioane de dolari în Cheniere Energy, un mare producător american de gaz natural lichefiat pentru export. Și deținea o participație de 20 de milioane de dolari în Cenovus Energy, o companie canadiană care a fost amendată recent de autoritățile de reglementare după ce 1.000 de litri de motorină s-au scurs într-un lac de pescuit din Alberta.

Fundația sa pentru climă a acordat granturi pentru 45 de grupuri ecologice în valoare de aproximativ 185 de milioane de dolari în 2021 și 2022. Acestea au inclus 5 milioane de dolari pentru Fundația Europeană pentru Climă, care promovează politicile net zero în Europa; 3.4 milioane de dolari pentru Carbon Tracker Initiative; și peste 3,7 milioane de dolari pentru WWF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.