12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Trei ipoteze care trebuie să fie valabile pentru ca Ucraina să asigure o „ înaintare semnificativă în contraofensiva sa”

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) spune că există trei ipoteze care trebuie să fie respectate pentru ca Ucraina să obțină o „înaintare semnificativă în contraofensiva sa”.

Grupul de reflecție din SUA a declarat că „va fi mai probabil un succes semnificativ ucrainean” dacă: 

  1. Forțele ruse nu au rezervele necesare sau puterea de luptă pentru a menține apărarea rusă în vestul regiunii Zaporojie;
  2. Forțele ucrainene păstrează „suficientă putere de luptă” pentru a continua să înainteze după „epuizarea” apărării ruse;
  3. Pozițiile defensive rusești din spatele zonei de luptă actuale nu sunt la fel de bine minate sau bine pregătite precum fortificațiile pe care forțele ucrainene le-au spart.

ISW spune că o ”înaintare semnificativă” nu va fi posibilă dacă oricare dintre aceste trei ipoteze nu se respectă – dar la momentul scrierii se crede că acestea respectă realitatea din teren.

Se crede că forțele Rusiei din Zaporojie sunt răspândite, în special în partea de vest a regiunii – cu speranța că Ucraina va putea avansa mai rapid acolo. 

Totodată, operațiunile Ucrainei din Bahmut au „ținut forțele ruse angajate în estul Ucrainei” și departe de frontul de sud – ajutând la încapacitatea Moscovei „de a crea o  rezervă strategică” în zonă.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.