Ucraina anunță că 250.000 de ruși au fost uciși până acum. Rusia spune că doar 6.000. Adevărul este undeva la mijloc

0
83

În aproape toate rapoartele privind războiul care se desfășoară în Ucraina au existat contradicții clare în ceea ce privește datele referitoare la numărul de soldați uciși de ambele părți.

Oficialii militari ucraineni au oferit actualizări zilnice cu privire la numărul de soldați ruși care au fost „eliminați” – și susțin că totalul a depășit un sfert de milion.

Citând surse ale Statului Major, site-ul ucrainean Ukrinform a declarat că 540 de militari ruși au fost uciși în ultima zi, ridicând numărul total la 250.240. 

Dacă această cifră este corectă, se calculează la o medie de 472 de soldați ruși uciși pentru fiecare zi de război. 

Nu este clar cum a ajuns Ucraina la acest număr. Dar ceea ce este sigur este că raportarea arată numere mult mai mari decât orice altă estimare.

S-a format un consens în general în jurul unei cifre de doar o cincime din cea transmisă de Ucraina.

În februarie, Ministerul Apărării din Regatul Unit a estimat că între 40.000 și 60.000 de persoane au fost ucise în primele 12 luni de război. Cinci luni de lupte de atunci, numărul a crescut cu siguranță, dar nu se știe exact cifra.

Casa Albă are un număr similar. Documentele secrete ale serviciilor americane, difuzate online în aprilie, sugerau că până la 43.000 de soldați ruși au fost uciși.

Iar luna trecută, o investigație a două instituții media ruse independente – Meduza și Mediazone – a folosit modelarea statistică și a ajuns la un număr similar: 47.000.

După cum v-ați putea aștepta, Kremlinul continuă să minimizeze orice semn că invazia, despre care a spus că se va termina în câteva săptămâni, eșuează cu un număr catastrofal de decese. Oficial, doar aproximativ 6.000 de ruși sunt morți.

Deci, deși este puțin probabil ca numărul deceselor din Rusia să fie aproape de ceea ce pretinde Ucraina, Moscova continuă să mascheze în mod deliberat numărul adevărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.