12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024

Ucraina este cea mai puternic minată regiune de pe Pământ. Țara caută cu disperare ajutor pentru curăţarea minelor

Ucraina este acum țara cea mai puternic minată de pe Pământ, iar armata sa suferă de o lipsă critică de oameni și echipamente capabile să curețe linia frontului, a declarat ministrul apărării al țării, scrie The Guardian.

Într-un apel urgent adresat aliaților, Oleksii Reznikov a declarat pentru Guardian că soldații săi dezgropau pe alocuri cinci mine pentru fiecare metru pătrat, puse de trupele ruse pentru a încerca să zădărnicească contraofensiva Ucrainei.

El a spus că vastele câmpuri de mine ar putea fi traversate, dar că este extrem de important ca aliații să „extindă și să accelereze” pregătirea deja oferită de unele națiuni, inclusiv Marea Britanie.

Numărul săpătorilor din forțele armate ucrainene nu a fost suficient de aproape pentru a trece prin apărarea rusă complexă de pe vastul front de 1.000 km, cu unități de deminare țintite cu foc puternic.

Oficialii Ministerului Apărării de la Kiev au sugerat că există o oportunitate pentru țări precum Japonia care nu doresc să ofere ajutor letal să ofere sprijin sub formă de echipamente de deminare și formare.

Cea mai puternic minată din lume

Reznikov a spus: „Astăzi, Ucraina este țara cea mai puternic minată din lume. Sute de kilometri de câmpuri de mine, milioane de dispozitive explozive, în unele părți ale frontului, până la cinci mine pe metru pătrat”.

„Câmpurile de mine rusești sunt un obstacol serios pentru trupele noastre, dar nu de netrecut. Avem săpători calificați și echipamente moderne, dar sunt extrem de insuficiente pentru frontul care se întinde pe sute de kilometri în estul și sudul Ucrainei.”

Unele dintre minele din țară au fost puse de forțele ucrainene pentru a-și proteja propriile linii defensive, dar marea majoritate sunt rusești.

Volodimir Zelenski s-a plâns că nevoia de a aștepta livrarea de arme în vest și de a întârzia începerea contraofensivei din acest an a permis Rusiei să pună milioane de mine înaintea pozițiilor lor.

Ucraina are cinci batalioane de inginerie, împărțite în 200 de brigăzi, care în mai, înainte de începerea contraofensivei din acest an, aveau câte 30 de trupe.

Potrivit mărturiilor de pe front, numărul de personal calificat pentru deminare activ este acum semnificativ mai mic. Se spune că uciderea săpătorilor și a ofițerilor este cea mai apreciată de forțele ruse.

La o întâlnire din iulie la Ramstein, Germania, a alianței a 54 de țări care sprijină Ucraina, Lituania, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia și Danemarca au convenit să antreneze și să echipeze unitățile ucrainene de deminare. Alte țări au fost invitate să se alăture.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.