Ucraina își continuă atacurile în Marea Neagră. Un petrolier rusesc, lovit de drone ucrainene în strâmtoarea Kerci | Video

0
74

Un petrolier rusesc a fost lovit de drone ucrainene în strâmtoarea Kerci la o zi după ce Kievul a declarat că a atacat o navă militară, potrivit rapoartelor din presa rusă, scrie The Guardian.

Petrolierul a fost avariată în urma atacului și două remorchere s-au aflat la fața locului pentru a-l ajuta, a declarat agenția de știri de stat Tass, citând Centrul de Salvare Maritimă. Atacul raportat a oprit pentru scurt timp traficul pe Podul Kerci, autostrada strategică care leagă Crimeea ocupată de ruși de Rusia continentală.

Explozii au fost auzite în apropierea podului sâmbătă devreme, au declarat oficiali ruşi, adăugând că exploziile au fost legate de atacul asupra petrolierului. Nu s-a scurs combustibil de pe navă, care avea 11 persoane la bord, a precizat Tass.

Ucraina, care rareori comentează atacurile asupra unor obiective ruseşti, nu a făcut nicio declaraţie oficială cu privire la acest incident.

The Moscow Times a identificat nava ca fiind petrolierul chimic SIG, care se află sub incidenţa sancţiunilor americane pentru că a furnizat combustibil pentru avioane forţelor ruseşti din Siria care îl susţin pe preşedintele Bashar al-Assad.

Vladimir Rogov, un oficial instalat de Rusia în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, a declarat că mai mulţi membri ai echipajului navei au fost răniţi de cioburi de sticlă în timpul atacului.

Traficul pe podul Kerci a fost întrerupt timp de aproximativ trei ore şi a fost reluat sâmbătă dimineaţa devreme, potrivit canalului Telegram al centrului de informare pentru autostrăzi.

Podul, finalizat de Rusia în 2018, la patru ani după ce Moscova a anexat peninsula de la Ucraina, a fost supus la două atacuri majore în timpul invaziei ruseşti în Ucraina, care durează de 17 luni, cel mai recent având loc luna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.