Viktor Orbán, la Tuşnad: România are un premier nou. De când sunt prim-ministru, este al 20-lea premier român

0
104

Premierul ungar Viktor Orbán a declarat sâmbătă la Universitatea Liberă de Vară de la Bálványos, care are loc la Tuşnad, că România are un premier nou, remarcând că, de când este prim-ministru, Marcel Ciolacu este al 20-lea premier român.

”România are un premier nou, să trăiască, la multi ani! Un premier, o nouă şansă. De când sunt prim-ministru, este al 20-lea premier român”, a declarat Orbán, conform unei traduceri neoficiale.

La sosirea în România, pentru a participa la Universitatea de vară de la Tişnad, Viktor Orbán s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacua avut o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România, a anunţat Executivul miercuri.

Premierul Ciolacu a salutat susţinerea manifestată de guvernul ungar pentru eforturile României de aderare la Spaţiul Schengen şi a exprimat speranţa că Ungaria va continua să fie un aliat al ţării noastre în această privinţă.

Ulterior, Orbán a scris pe pagina sa de Facebook că este începutul unei frumoase prietenii.

Orban: MAE român mi-a transmis ce pot şi ce nu pot să spun

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat sâmbătă, la începutul discursului rostit la Universitatea Liberă de Vară de la Bálványos, care are loc la Tuşnad, că a primit un document oficial de la MAE român în care i s-a scris ce subiecte nu poate aborda. El a amintit şi de susţinerea Ungariei pentru adrearea României la Spaţiul Schengen.

Conform unei traduceri neoficiale difuzată de Antena 3, Viktor Orban a început prin a spune că în lupta pentru creştinismul în Europa, va fi nevoie de ortodoxia română şi a urat bun venit publicului român prezent la adunare.

El a susţinut că a primit un  document de la MAE român în care i se spune ce subiecte poate aborda şi despre ce subiecte să nu vorbească.

Orban a afirmat că printre recomandări se află şi aceea de a nu vorbi despre lucrurile care pot aduce atingere sensibilităţilor româneşti, cum ar fi simbolurile naţionale.

Un alt subiect considerat sensibil este reprezentat de drepturile colective ale minorităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.