A treia noapte de haos și violențe în Franța. Macron convoacă o nouă reuniune de criză | Video

0
88

Preşedintele francez Emmanuel Macron va prezida o nouă celulă interministerială de criză, vineri, la Paris, pentru a doua oară în două zile, după o a treia noapte de violenţe în Franţa, în urma morţii unui adolescent ucis de un poliţist, scrie AFP.

Şeful statului, care se află de joi la Bruxelles pentru un summit european, şi-ar putea scurta vizita, dacă discuţiile cu omologii săi nu vor fi finalizate. El urmează să susţină o conferinţă de presă înainte de a părăsi Consiliul Uniunii Europene.

Şeful statului a convocat deja o primă reuniune de criză joi dimineaţă cu miniştrii şi directorii administraţiei vizate, în centrul ad-hoc situat la Ministerul de Interne, înainte de a pleca la Bruxelles. El a denunţat violenţele „nejustificabile”. Ulterior, el nu a luat cuvântul în public în capitala belgiană.

Pagube în clădiri publice, jafuri şi încă ciocniri sporadice au zguduit în noaptea de joi spre vineri numeroase oraşe din regiunea pariziană şi din provincie, după ce poliţistul care l-a ucis pe adolescentul de 17 ani în timpul unui control rutier a fost inculpat pentru omucidere din culpă şi plasat în arest preventiv după ce a refuzat să se supună ordinelor marţi la Nanterre, în apropiere de capitală.

Peste 420 de persoane au fost arestate în timpul acestei a treia nopţi de violenţe, în pofida unei prezenţe masive a poliţiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.