Propagandă fără scrupule: Rușii sunt informați că toate echipamentele occidentale trimise în Ucraina sunt distruse sau se strică lamentabil

0
235

Presa de propagandă din Rusia pune tot mai mult accent pe ”ineficiența echipamentelor și blindatelor occidentale” cu care luptă armata ucraineană pe front în contraofensiva pornită pe mai multe direcții.

De data aceasta dezinformarea atinge praguri critice. De la tancurile americane Abrams la tancurile germane Leopard 2, toate sunt distruse sau se strică lamentabil pe front. Presa de propagandă ne prezintă cu lux de amănunte diferitele probleme tehnice pe care fiecare aparat îl are.

”Numărul covârșitor de pierderi de echipamente occidentale în cadrul << contraofensivei >> Forțelor Armate ale Ucrainei a devenit imposibil de calculate chiar și de Occident. Echipamentul militar american s-a dovedit a fi prea periculos și incomod pentru armata ucraineană”, notează Ria Novosti.

Publicația de propaganda continuă: ”Publicul nedumerit din Vest, care a fost hrănit din greu cu miturile armelor americane atotcuceritoare, i se spune acum că, tancurile Abrams „testate în luptă și practic indestructibile”, în principiu, ele nu pot lupta în Ucraina. Se dovedește că din cauza greutății lor nu se vor putea deplasa prin noroiul ucrainean, iar în condiții de câmp și de luptă nu pot fi reparate. De exemplu, pentru a înlocui o componentă electrică deteriorată este necesar să dezasamblați Abrams aproape și să schimbați întreaga umplutură electronică. Mai mult, acest lucru se poate face doar în depozite speciale europene cu aparate de speciale, iar reparația în sine a lui Abrams este numită deschis „iad pe pământ” printre specialiștii occidentali”.

Afirmațiile ”conservatoare” ale propagandei

După Abrams a venit rândul tancurilor germane Leopard 2, publicația notează sarcastic: ”Unul dintre cele mai bune tancuri din lume Leopard 2 ( conform surselor noastre am distrus 40 de unități ), iar „cele mai bune din lume” tunuri autopropulsate germane PzH 2000 și zeci de obuziere americane miracole M777, eșuează după doar câteva zeci de focuri.

Conform celor mai conservatoare estimări, am distrus deja cel puțin o treime din toate echipamentele occidentale furnizate Kievului și producem de cinci până la șapte ori mai multă muniție decât întregul Vest la un loc, ceea ce înseamnă că suntem garantați că vom măcina tot ceea ce va să fie aruncat împotriva soldaților noștri”.

De asemenea, delirul continuă fără scrupule, presa de propagandă scrie: ”Potrivit unei publicații CNN, liderii militari americani și NATO consideră că conflictul din Ucraina este „testul absolut” în care armele occidentale sunt testate pentru prima dată într-un război între „națiunile industrializate”. Pentru complexul militar-industrial occidental, Ucraina este o „sursă incredibilă de date” privind utilizarea unor arme și sisteme specifice în luptă cu un inamic puternic” .

Toate informațiile prezentate mai sus nu au putut fi verificate independent. Cu toate acestea amintim că aceeași sursă citată mai sus informa că:

Rusia susține că a distrus 35 de lansatoare de rachete HIMARS. De fapt, Ucraina a primit din SUA doar 20

În raportul despre evenimentele de pe front, Ministerul rus al Apărării a susținut că, în apropiere de Kramatorsk, în regiunea Donețk, ”două lansatoare ale sistemului de rachete cu lansare multiplă HIMARS” au fost distruse. 

Din vara trecută, de când Ucraina a primit pentru prima dată HIMARS, Moscova a pretins în mod constant că a tot distrus aceste sisteme militare americane foarte avansate.

Mai mult decât atât, conform rapoartelor Ministerului rus al Apărării, Rusia pretinde că a reușit să lovească chiar mai multe lansatoare HIMARS decât au fost transferate la Kiev.

Serviciul rus al BBC a verificat numărul total al așa ziselor atacuri rusești asupra HIMARS în rapoartele zilnice oficiale ale Ministerului rus al Apărării, postate pe canalul său de Telegram.

S-a dovedit că departamentul militar rus a pretins că a „distrus” 24 de instalații HIMARS, plus alte 11 astfel de sisteme, potrivit rușilor, care ar fi fost „lovite” sau „suprimate” (în timp ce în unele cazuri ministerul a susținut că este vorba despre o „baterie” „sau „pluton” MLRS).

Astfel, din declarațiile oficiale ale Ministerului rus al Apărării rezultă că atacurile au fost efectuate asupra unui total de 35 de sisteme HIMARS ale armatei ucrainene, notează BBC News.

Cu toate acestea Ucraina a primit doar 20 de sisteme HIMARS din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.