Atacurile ucrainene cu drone sunt menite să le reamintească rușilor obișnuiți că ”nu este un război cu costuri zero”

0
96
Clădire de birouri din centrul Moscovei, lovită de o dronă ucraineană..

Utilizarea dronelor maritime asupra navelor rusești face parte dintr-o tactică strategică mai amplă a Ucrainei, care pune presiune asupra Moscovei – deși nu se schimbă mare lucru în prima linie, spune șefa McKenzie Intelligence Services.

Prin țintirea unui petrolier comercial, atacul servește drept „reamintire pentru poporul rus că acesta nu este un război cu costuri zero” pentru ei, a spus Louise Jones, șefa de informații la McKenzie Intelligence Services, scrie Sky News.

Citând, de asemenea, recentele atacuri aeriene cu drone pe teritoriul Rusiei, ea a adăugat: „Este vorba de a pune această presiune asupra populației civile, care la rândul său va pune presiune asupra lui Putin”.

Chestionată cu privire la detaliile atacului asupra petrolierului rus, ea a comentat: „A fost vizat foarte aproape de podul cheie care leagă Crimeea de Rusia.

Devine foarte canalizat, așa că trebuie să aștepte înainte de a putea traversa aceste strâmtori cheie. Aceste petroliere sunt destul de vulnerabile în timp ce așteaptă acolo.

Ucraina a observat asta și a început să le folosească în avantajul lor – astfel încât să poată afecta interesele rusești în timp ce contraofensiva din alte părți ale țării pare să încetinească”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.