Mai multe persoane au murit după ce un centru de transfuzii sanguine a fost bombardat în Ucraina

0
84

O bombă aeriană ghidată de Rusia a lovit un centru de transfuzii sanguine din nord-estul Ucrainei, provocând moartea mai multor persoane şi rănirea altora, a afirmat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie BBC.

Volodimir Zelenski a declarat că salvatorii încercau să stingă un incendiu izbucnit în urma atacului de sâmbătă noapte de la Kupiansk, în regiunea Harkov.

”Înfrângerea teroriştilor este o chestiune de onoare pentru oricine preţuieşte viaţa”, a adăugat el.

Până în prezent, Rusia nu a comentat public acest atac.

Într-o postare pe reţelele sociale, Zelenski i-a descris pe făptaşi ca ”bestii” care caută să ”distrugă totul care pur şi simplu permite să trăieşti”.

”Doar această crimă spune totul despre agresiunea rusească”, a spus el.

El nu a precizat câţi oameni au fost ucişi şi răniţi în atac.

BBC precizează că nu a putut verifica deocamdată relatările.

Oraşul Kupiansk şi localităţile învecinate au fost capturate de trupele ruseşti în primele zile ale invaziei pe scară largă a Moscovei în Ucraina, lansată în februarie 2022.

Zona a fost eliberată în timpul unei contraofensive-fulger a ucrainenilor, în septembrie anul trecut.

Preşedintele Zelenski a mai spus că, sâmbătă, Rusia a desfăşurat un alt atac cu rachete, având ca ţintă o companie aeronautică a grupului Motor Sich, în regiunea Hmelniţkîi din vestul ţării.

Atacurile ruseşti vin după ce Moscova a acuzat Ucraina că a lovit un petrolier rusesc cu 11 membri ai echipajului, în Marea Neagră, un al doilea astfel de atac cu drone pe mare în tot atâtea zile.

Oficiali ai marinei ruse au afirmat că sala motoarelor a petrolierului Sig a fost avariată în urma atacului din strâmtoarea Kerci. Nimeni nu a fost rănit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.