Cea mai mare clădire administrativă din lume a fost construită în capitala bijuteriilor. Este mai mare ca Pentagonul

0
114

Orașul belgian Anvers este cunoscut drept centrul mondial de comerț cu diamante, în timp ce majoritatea pietrelor brute sunt extrase din Rusia sau Africa. 

Dar la aproximativ 240 de kilometri nord de Mumbai, India, se află capitala bijuteriilor care este mai puțin cunoscută: Surat, unde sunt tăiate aproximativ 90% din toate diamantele planetei, scrie CNN.

Acum, orașul din statul Gujarat, India, are o clădire care a bătut toate recordurile pentru a găzdui industria sa mamut.

Surat Diamond Bourse, recent deschisă, este considerată o „destinație unică” pentru peste 65.000 de profesioniști în diamante, inclusiv tăietori, lustruitori și comercianți. 

Dispunând de o succesiune de nouă structuri dreptunghiulare care se revarsă dintr-o „coloană vertebrală” centrală și interconectate, complexul extins de 15 etaje a fost construit pe mai mult de 14 hectare de teren.

Arhitecții centrului comercial spun că acesta cuprinde peste 7,1 milioane de metri pătrați de suprafață, ceea ce ar însemna că a depășit Pentagonul ca cea mai mare clădire de birouri din lume.

Proiectul urmează să își întâmpine primii ocupanți în noiembrie, după patru ani de lucrări de construcție, dintre care doi au fost îngreunați de întârzierile cauzate de Covid. Este de așteptat să fie deschis oficial la sfârșitul acestui an de către prim-ministrul indian Narendra Modi, care s-a născut în Gujarat și a fost anterior ministru-șef al statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.