CSAT vrea crearea unui hub regional în România pentru antrenamentul piloţilor care vor zbura pe avioane F-16, înclusiv ucraineni

0
135

 

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) au decis, joi, crearea în România a unei facilităţi de instruire a piloţilor pentru operarea avioanelor F-16.

Acest hub regional de instruire va acoperi cerinţele de pregătire din partea aliaţilor şi a partenerilor regionali, ceea ce va conferi ţării noastre poziţionarea ca lider regional în domeniul instruirii piloţilor F-16, lucru va duce la creşterea coeziunii, demonstrarea unităţii şi întărirea posturii de descurajare şi apărare euroatlantică, mai transmite Administraţia Prezidenţială.

„În cadrul şedinţei CSAT a fost analizată şi implicarea României într-un proiect transatlantic nou, şi anume crearea în ţara noastră a unei facilităţi de instruire a piloţilor pentru operarea avioanelor F-16. Împreună cu alţi aliaţi şi cu compania care proiectează acest avion de luptă, va fi creat, în România, un hub regional pentru antrenamentul piloţilor care vor zbura pe aceste avioane”, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată mai spune că aici vor fi pregătiţi piloţii români care operează aeronave F-16, urmând ca facilitatea să fie deschisă ulterior şi participării piloţilor din statele aliate şi partenere NATO, inclusiv din Ucraina.

„Acest hub regional de instruire va acoperi cerinţele de pregătire din partea aliaţilor şi a partenerilor regionali, ceea ce va conferi României poziţionarea ca lider regional în domeniul instruirii piloţilor F-16, contribuind astfel la creşterea coeziunii, demonstrarea unităţii şi întărirea posturii de descurajare şi apărare euroatlantică”, conchide sursa menţionată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.