Cum încearcă Rusia să distragă atenţia Kievului de la ofensivă. ”Sunt tacticile sale tradiționale”

0
97

Armata rusă a concentrat circa 100.000 de oameni şi aproximativ 1.000 de tancuri în apropiere de Lîman şi Kupiansk pentru a forţa Ucraina să trimită o parte din trupe, susține colonelul ucrainean în rezervă Serghi Grabski, scrie EFE.

„Rusia se foloseşte de tacticile sale tradiţionale pentru a distrage atenţia forţelor armate ucrainene, concentrate acum în sud”, afirmă Grabski.

Colonelul în rezervă a amintit că numărul de trupe ruseşti care – potrivit estimărilor făcute publice recent de Ministerul Apărării ucrainean – sunt concentrate în zona Lîman-Kupiansk se apropie de cei 160.000 de soldaţi şi 1.200 de tancuri mobilizate de Moscova în momentul declanşării invaziei la 24 februarie 2022.

Cu toate acestea, a precizat Grabski, Rusia nu a reuşit să forţeze Ucraina să îşi schimbe planurile şi să-şi neglijeze contraofensiva în sud, întrucât Ucraina este capabilă să îşi menţină poziţiile doar cu „rezervele sale tactice” şi fără a fi nevoită să îşi folosească „rezervele operaţionale” în această zonă a frontului.

„(Ruşii) au avansat lent, au câştigat nişte teritoriu şi au străpuns apărarea ucraineană pe o distanţă de aproximativ trei sau patru kilometri, dar, din punct de vedere strategic, această operaţiune de diversiune nu şi-a atins obiectivele”, spune expertul citat.

Grabski subliniază, de asemenea, că în satul Karmazinivka, la sud-est de Kupiansk şi la nord-est de Lîman, forţele ucrainene au blocat avansul rusesc şi chiar au forţat trupele de ocupaţie să se retragă de pe poziţiile lor. „Frontul este acum stabilizat”, a conchis ofiţerul în rezervă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.