SUA a adoptat proiectul de lege privind securitatea Mării Negre. Ciucă: Arată interesul pentru regiune

0
105

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, despre faptul că Senatul SUA a aprobat un amendament privind securitatea în zona Mării Negre, că acest lucru denotă interesul administraţiei americane pentru regiune şi evidenţiază rolul României în acest context.

„Veşti foarte bune pentru aprofundarea legăturilor de securitate şi economicce în regiunea Mării Negre. Salut evoluţiile privind legea care autorizează bugetul apărării NDAA (National Defense Authorization Act – n.r.) şi Strategie de securitate a Mării Negre a SUA. Ambele ilustrează interesul comun Congresului, Senatului SUA şi administraţiei americane pentru regiune şi evidenţiază rolul României în acest context”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Twitter.

Legea care autorizează bugetul apărării – National Defense Authorization Act (NDAA) a fost aprobată de către Senatul SUA. În cadrul NDAA a fost aprobat şi  proiectul de lege „Black Sea Security Act”, printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen şi Mitt Romney, potrivit postării de pe pagina de Facebook a Ambasadei României la Washington.

„Prin acest demers, Senatul Statelor Unite confirmă statutul Mării Negre de regiune de importanţă geostrategică critică şi deschide calea unei noi ere a angajării SUA în zonă. De asemenea, Senatul american exprimă, în premieră, prin aprobarea legii menţionate, susţinerea puternică pentru un angajament comprehensiv al SUA în regiunea Mării Negre, împreună cu aliaţii şi partenerii, în domenii strategice precum: securitate şi apărare, economie, energie sau rezilienţă democratică” a precizat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite, potrivit sursei citate.

Ambasada României în SUA a arătat că „în calitate de aliat și partener strategic al SUA, precum și de ancoră în regiune, România a susținut constant, consecvent și pro-activ întărirea angajamentului american la Marea Neagră, cu efecte pozitive în direcția securității și prosperității țării noastre și a regiunii”.

Proiectul de lege privind bugetul Statelor Unite aprobat de Senat urmează a fi mediat, în continuare, în cursul lunii septembrie, cu versiunea legii aprobată deja în Camera Reprezentanților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.