25.4 C
București
duminică, mai 26, 2024

Evacuare în masa în Rusia. Nivelul apei din râul Ural a crescut la cote record provocând inundații masive

Autoritățile din orașul rus Orenburg, în apropiere de granița cu Kazahstanul, au anunțat vineri o evacuare în masă, după ce nivelul apei din râul Ural a crescut și mai mult, amenințând zona cu mai multe inundații.

Primarul din Orenburg, Serghei Salmin, le-a cerut locuitorilor într-o declarație pe aplicația de mesagerie Telegram dimineața să „evacueze urgent”, în timp ce sirenele au răsunat în oraș.

„Acesta nu este un exercițiu”, a scris Salmin. „Situația inundațiilor din Orenburg este extrem de periculoasă. În ultimele 10 ore, nivelul apei din Ural (râul) a crescut cu 40 de centimetri și este acum la 11,43 (metri). Aceste valori sunt periculoase.”

Imaginile din oraș au arătat cartiere întregi scufundate în apă.

Potopul a lovit regiunea, situată la aproximativ 1.200 de kilometri sud-est de capitala, Moscova, la granița cu Kazahstanul, după ce săptămâna trecută un baraj de pe râul Ural a explodat în orașul Orsk sub presiunea apelor.

Autoritățile au desemnat situația din regiune drept o urgență de importanță federală.

Peste 11.700 de case au rămas inundate vineri în regiune, o scădere de la aproape 12.000 raportate cu o zi înainte, pe măsură ce nivelul apei a scăzut în Orsk, a informat agenția de știri de stat Tass.

Aproximativ 10.700 de persoane au fost deja evacuate din zonele inundate, potrivit Tass.

Râul Ural curge la aproximativ 2.428 de kilometri  din secțiunea de sud a Munților Urali, prin Rusia și Kazahstan, înainte de a se vărsa în capătul de nord al Mării Caspice.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.